Bir futbol takımında şampiyon olmanın 2 temel unsuru vardır. Birincisi takımı şampiyonluğa aç isimlerden kurmanız gereklidir. İkinci ve en temel unsur ise takımın çehresini kaliteli ayaklarla donatmanız gerekir. Eğer bunlara sahip iseniz şampiyonluğa giden yolda hedefe çok çabuk ulaşırsınız.

Trabzonspor-Konyaspor maçı ligin zirvesi açısından büyük önem taşımaktaydı. Trabzonspor liderliğin verdiği şevkle galibiyet serisine devam etmek istiyordu. Konyaspor ise puan farkını indirip lidere yanaşmak niyetindeydi.

İki takım da ilk 10 dakika boyunca kontrollü bir oyun planına büründü. Trabzonspor kalabalık presle rakibin dengesini bozup pas bağlantılarını tıkayarak Konyaspor’a geniş alan vermeme hedefindeydi. Planımız hedef doğrultusunda işledi. Cornelius’un güzel pası ile Visca temiz vuruşla golü yakalayınca maç aksiyonu bol şekilde keyif verdi. Bakasetas’ın 8 numarada hem Siopis’e hem de kanattaki Visca ve Nwakaeme’ye yardım etmesi takımımız adına hücumda etkili olmamızı sağladı. Siopis’in ön liberoda dönen topları da toplaması rakibin planlarını altüst etti. İlk yarıda takımımız skor üstünlüğünü de elinde bulundurunca devreye moralli girmemizi sağladı.

İkinci yarıda takımımız kontrollü şekilde kendi yarı alanına çekilerek rakibi gafil avlama hedefindeydi. Konyaspor ise paslarla hücuma daha fazla katılmaktaydı. Neyse ki takımımız bu sefer hem savunma hem de hücumda daha fazla çabalayan ve kontrollü oyunun getirdiği bilinçle oynayınca Konyaspor istediklerini gerçekleştiremedi.  Kanattaki Nwakaeme’nin üst düzey çalımlarıyla topu vermemesi ve de Visca’yı güzel görmesi skoru 2-0 a taşıdı. Bu dakikalardan itibaren moralimiz iyice arttı. Konyaspor ise artık varını yoğunu ortaya koyma niyetinde olunca baskısının karşılığında skoru 2-1 ‘e taşıdı. Bu dakikalarda bizim için olumsuz gelişme geriye çok fazla yaslanmamız oldu. Neyse ki galibiyeti alarak şampiyonluk için hedefe doğru bir adım daha yaklaştık.

Bu maç takımımız için çok önemliydi. Trabzonsporumuzun oyun pratiğinin artarak devam etmesi takdire şayan nitelikte. Bir eleştiri ise yedekten giren oyuncular daha çok gayret göstererek çabalamalıydı.

Maçın adamı: Kaliteli ayak Visca, Siopis ve çalım canavarı Nwakaeme