Her takımın her takımı yenebildiği ligde dikkatli olunması gerektiğini söylemiştik.

Son iki haftada 4 puan kaybeden Trabzonspor için bu anekdot önemliydi. Kaybedilecek puanlar zirve ile aranın daha fazla açılması, rakiplerine yaklaşma şansının da kaçması demekti.

Biraz endişeliydim maçtan önce. Çünkü Trabzonspor böyle fırsat haftalarını son dönemde değerlendirememişti.

Ve korktuğumuz da başımıza geldi.

İki farklı yarı izledik dün akşam.

Trabzonspor ilk 10 dakikadan sonra oyunda kontrolü sağladı. 25.dakikada Sosa’nın gayretiyle Rodallega’nın ayağından bulduğu golle öne geçti Bordo-Mavili takım. Burak’ın da golde katkısı büyüktü tabi.

İkinci yarıya ise muhteşem bir başlangıç yaptı Trabzonspor, ancak kaçan goller var ki akıl alır gibi değil. Burak Yılmaz’ın şanssızlığı mı dersiniz beceriksizliği mi ne derseniz deyin.

Hani atamayana atarlar diye bir söz var ya. İşte dün akşam o yaşandı Akyazı’da.

Trabzonspor kaçırdıkça Bursa’nın özgüveni arttı. Yüklendikçe yüklendi Trabzon kalesine konuk takım. Tabi bu arada parantez açalım Bursa’nın özgüveninin artmasında Teknik Direktör Ünal Karaman’ın rolü oldukça büyük. Yaptığı değişiklikler bana göre tamamen yanlış.

Burak ve Rodallega gibi iki golcü ismi oyundan almak tamamen kumar oynamak gibiydi.

O kumar tutmadı.

Onur Kıvrak gününde olmasa Bursa, Trabzon’dan elini kolunu sallayarak üç puanla giderdi.

Onazi’nin de payını verelim. Çizgiden gol çıkardı.

Sonuçta Trabzonspor rakiplerinin puan kaybettiği bir haftayı yine değerlendiremedi ve zirveye ortak olamadı.

Ben bu puan kaybında başrolü Teknik Direktör Ünal Karaman’a yazıyorum.

Bu arada Burak Yılmaz’a da bir şeyler söylemeden geçmeyelim. “90 dakika sahada kalacaksın diye bir kural mı var? Sen yerel basına sallıyorsun ama senin arkanda yine duran bu gazeteler değil mi? Yönetim, teknik heyet, taraftarlar kötü günlerinde senin yanında durmadı mı? Ama sen galiba kendini Trabzonspor’dan büyük görüyorsun. Ne o öyle tribünlere el kol sallamak. Futbolcusun sen kardeşim. İşini yapacaksın. Tribünlerle işin olmayacak. Elbette sana söylenen kötü sözleri de tasvip etmiyoruz. Ama hocanın kararına saygı duyacaksın. Oyundan çıkarken tepkine dikkat edeceksin.