Öncelikle rakip Kayserispor’u analiz edersek kupada Fenerbahçe, Beşiktaş’ı eleyen bir takımdı. Kupada sürpriz yaparak yarıfinale kadar ilerlemişti. Takımımız ise ilk maçta 1-0’lık skorun avantajı ile tur ümidini yakalayarak finale kalma hedefinde idi. Maalesef evdeki hesap çarşıya uymadı.

Oysa ki maçın başında Cornelius’un kafa ile indirdiği Carole’ün eline çarpan topta penaltıyı kazanıp golü atınca avantaj bizim elimize geçmişti. Bu avantajda bizim yapacağımız tek iş sabırlı davranıp topu kolayca boş alandaki oyuncularımıza aktarmaktı. Halbuki golden sonra oyun planından o kadar kopuk davrandık ki rakibin iştahını iyice arttırdık. Bakasetas’ın 8 numarada pasifize oluşu, Hamsik’in bu maçta hiç görünmemesi bizim için fiyasko oldu denilebilir. Buna rağmen devreyi galip bitirmek bile bizim için hala iplerin elimizde olduğunun göstergesiydi. Fakat takımımız 2.yarıda iyice kopuk davrandı.

İkinci yarıda Nwakaeme’nin oyundan çıkması hücumda top tutamamamıza, ayrıca savunma- orta saha kompakt birlikteliğinin bozulmasına sebep oldu. Abdullah hocamız burada bence ilk yanlışı yaptı. Nwakaeme’nin yerine Yusuf Erdoğan değil, Djaniny’nin girmesi gerekirdi. Kornerden gelen eski futbolcumuz Hosseini’nin golünde Puchacz’ın hamle zamanlaması da ne yazık ki yanlıştı. Rakip 2-1’i bulunca tempoyu istediği gibi ayarladı. Rakip takımın hocası tempoyu yavaşlatınca aslında bize fırsat doğdu ve bu fırsattan Bakasetas ile golü güzelce bulunca burada bu işi bitirmeliydik. Bu maçta savunmada Hugo’yu çok fazla derin yalnızlıkta buluşturmamız ve Hamsik’in basitçe kaptırdığı top ile rakip penaltıyı kazanınca skor 3-2’ye geldi. Bu dakikadan sonra artık orta sahalar hızlı geçilip oyunda denge mekanizması kaybolunca Kayserispor maalesef bir kontra boşluğu bularak skoru 4-2’ye getirip finale kaldı. Bir eleştiri de Kayserispor taraftarına yapılmalı. Şampiyon takıma yabancı cisim atmak yakışmadı.

Sezona çifte kupa hayali ile başlarken 1’ini kazanıp diğerini göz göre göre itmek zorunda kaldık. Abdullah hocamızın kritik anlarda yaptığı hatalı değişiklik ve istenilen yedek oyuncu grubunun bulunmaması elenmemize sebep oldu. Olsun bu bizim için nazar boncuğu olacaktır.