Trabzonspor, dün akşam sahasında konuk ettiği ve de Bülent Korkmaz’la son üç hafta seri yakalayarak oynadığı maçlarda topa fazla sahip olan, rakiplerinden fazla pozisyon üreten, defans güvenliğini de önde tutan Alanyaspor’la çetin bir mücadele oynadı. Trabzonspor yıldız futbolcularıyla özel bir takım olarak yine maçın favorisiydi. Maça başlandığında Hugo’nun yokluğunda Edgar’la Hüseyin’in uyumu, maçın gidişatına damga vuracaktır dediğimizde maç başladı. Sahada öylesine bir mücadele başladı ki futbol adına her şey her geçen dakika daha da güzelleşerek sahaya yansıdı. İki takımda kazanmak için elinden geleni yaparken, bu sezon ilk kez forma giyen Hüseyin için oyunun ritmine dayalı bir futbolla hata yapmadan mücadele içerisinde elinden geleni yaptı diyebiliriz.

Rakibe bakıldığında top yüzdeleri üç aşağı dört yukarı teknik kapasiteleri yüksek potansiyelde dersin Trabzonspor Dortmund’la oynuyor. İlk 45 dakikalık süreçte Trabzonspor arzulu ve istekli oynadı. Alanyaspor hakikaten iyi bir kadro kurmuş. Üstü üstüne üç maçta kazandıkları için motivasyonları üst seviyede çıtılar Trabzonspor karşısına. Bu bir psikolojidir, rahatlıkla Trabzonspor’a kaybetsek ne olur psikolojisi ile öylesine rahat oynadılar ki; takım halinde geldiler, takım halinde döndüler. Yediğimiz golde Uğurcan bir anlık gaflet desek te her kaleci gol yer, sorun yenen golde değil maç akışında yaptığımız işlerdir. İkinci yarı yine aynı mücadele içerisinde koro kor bir mücadele ile başladı. Futbol adına yine her şey vardı. Trabzonspor’un tüm baskılara rağmen Alanyaspor defansta hata yapmadı.

Sol kanatta sayın Abdullah Avcı’nın hata üstüne hata yapan prensi İsmail Köybaşı veya maça ayak uyduramayan Djaniny’e hamle yapacağını beklerken Berat-Gervirho hamlesini gördük. Hocanın takdiridir… 75.dakikada Hüseyin’in yaptığı hareket te faul doğru. Ama sarı yanlış... Trabzonspor kalan dakikalarda 10 kişi oynadı. Sormak istiyorum yönetime. Bakın Alanyaspor’a kulübelerinde kimler var, bizim yedeklerimizde kimler var? İşte kendi kaderimizle yüzleştiğimiz ilk maç. Arkadaşlarımızı kutlarım. Mükemmel oynamasak ta, bu sezon tüm takımların oynadığı maçların üzerinde oynanan bir maçtı...İsmail Köybaşı kardeşimi üzmek gibi bir düşüncem olmaz, tabi ki hoca oyna diyorsa oynayacaksın... Yenemedik, daha çok böyle maçlar oynayacağız. Sevindirici tek olay ilk defa mücadeleyi ortaya koyarak geçmişteki Trabzonspor mazisine daldık. Bu sezon tüm ligin en anlamlı maçıydı...