AK Parti Trabzon İl Kongresinden sonra bir yazı kaleme almıştık. Yazı yayınlandıktan sonra partinin önemli isimlerinden bazı telefonlar aldık.

Çoğu yazımıza katkı sunma anlamında önemli bilgiler paylaştı. Dikkate değer bulduk.
Ancak gündem gereği bir türlü sıra getiremedik.

Yazımızda eski il başkanı Haydar Revi’nin ‘A Takımı’nın tamamen tasfiye edildiğini ifade etmiştik.
Buna katılanlar kadar katılmayanlar da oldu. Biz ‘A Takımı’ derken Uğur Aydın, Hasan Dilekoğlu, Halil İbrahim Demirtaş, Mustafa Usta, Ahmet Uğur Zihni gibi isimleri baz almıştık. Ancak bizi arayanlar Sezgin Mumcu ile birlikte Revi yönetiminden 20 kişinin olduğunu dolayısıyla bir tasfiyenin olmadığını söylüyordu. 2-3 il başkan yardımcısı da yine yönetimde görev almış.

Görüşlerine saygılıyız. Ancak biz de böyle düşünüyoruz.

***

REVİ HESABI KAPATMADI
Dikkate değer konulardan bir diğeri ise Haydar Revi’nin il kongresinde yaptığı konuşmada altı çizilen bir cümle idi.

Dedik ya pandemi nedeniyle ilk kez bir AK Parti İl kongresine katılamamıştık. Dolayısıyla Haydar Revi’yi dinleyememiştik. Yoksa salonda olsaydık o manşetlik cümleyi kaçırmayacaktık.

Youtube kanalından Haydar Revi’nin konuşmasını dinledik. Sadece konuşmasını değil vücut dilini de görme şansı bulduk.

Ne diyordu Haydar Revi: “Makamdan güç alarak teşkilata parmak sallamayıp, makamdan güç almadık, uhdemizde bulunan makama elimizden geldiğince güç katmaya çalıştık. Bu bir bayrak yarışıdır.”

Kimdi o parmak sallayan?

Revi isim vermiyordu ama o sözlerin kime gittiği biliniyordu.

Belli ki Revi hesabı kapatmadı.
Revi, salonda Milletvekilleri Muhammet Balta ile Adnan Günnar’ın arka tarafında oturuyordu.  
Divan salondakilerin isimlerini okuyor Haydar Revi de herkesi alkışlıyordu.  Revi, Adnan Günnar’ı alkışladı ama Muhammet Balta’yı alkışlamadı.

Haydar Revi kabul edin ya da etmeyin il başkanlığı dönemini oldukça başarılı geçirdi. Eğer kriter seçim başarısı ise partisi onun döneminde Trabzon’a en yüksek oy oranına ulaştı. Başarısı inkar edilemez. 
Peki, Revi bundan sonra ne yapacak? Herkes bu sorunun cevabını merak ediyor. Bize göre
Haydar Revi bize göre pes etmeyecek yoluna devam edecek. Milletvekili adaylığını koyacak ama listeye girebilecek mi bilemiyoruz.

***

MUMCU’NUN YÜRÜTMESİ
AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu’nun yürütmesi merak ediliyordu. Bizim de beklediğimiz gibi ikinci adam yani Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Ömer Topaloğlu oldu.

Görev dağılımında genel anlamıyla bir sürpriz yaşanmadı. Teşkilatları da Bayram Öztürk’e teslim etti. Seçim İşleri Başkanlığı Nurettin Aydın’a, Tanıtım ve Medya ise bir başka tecrübeli isim Numan Yardım’a bırakıldı. Mumcu, il sekreterliğini de Dernekler İl Müdürlüğü’nden emekli Salih Seyyar gibi tecrübeli bir isme bıraktı.

Mumcu önce tebrikleri kabul etti ardından ilçe ziyaretlerine başladı. Sadece AK Parti teşkilatını değil o ilçedeki MHP teşkilatını da ziyaret ederek Cumhur İttifakı ruhunu yaşatıyor.

Mumcu il başkanlığını yürütürken hastalarını da ihmal etmiyor. Vakfıkebir ziyaretinde bunu bizzat gördük. Hastaları rahat olsun.

Kalın sağlıcakla…