Her anne ve baba mükemmel çocuk yetiştirme isteği düşüncesiyle yaşar. Hepsi de çocuklarının kendine güvenli, başarılı, sağlıklı, ayaklarının üzerinde duran bireyler olmasını amaçlarken tüm iyi niyetli çabalarına rağmen zaman zaman hayal kırıklığı yaşayabiliyor. Sürekli koruyup kollamak ebeveyn olarak en önemli görevimiz ve çocuğumuzu hayata iyi hazırlamalıyız. Kişiliğin temelleri ilk beş yılda atılır ve birinci derecede sorumluluk anne ve babalarındır. En önemli eğitim anne ve babanın öncelikli birbirlerine, sonra çocuğa karşı olan tutum ve tavırlardır.

***

Hiç şüphesiz anne-baba çocuğunu tehlikelerden korumalı ve güvenliğini sağlamalı. Çocuklarımıza tehlikelerle ilgili yol gösterici ihtiyaç olan bilgi ve donanımı kazandırmalı, yol gösterici birer annebaba olarak yaklaşmalıyız. Ancak çocuğun öz güvenine kurşun sıkmayalım. Bunun yerine yapıcı olmak, doğru davranışları övmek her zaman güzeldir. Çocuk kendine güvenli ve sorumluluk alabilen bir yetişkin olacaktır.

***

Siz bu kadar evlatlarınıza kıyamazken, dışarıda türlü oyunlarla onlardan olabilen düşüncelerle birlikte onları elde etmek için uğraşırlar. Ya da vatanını beklemek için baba ocağından gider soyu sopu belli olmayan cani düşüncelerle evlatlarımıza hain saldırılarda bulunurlar. Sen ona kıyamazken düşman kıyar. Bu nasıl bir dünya, nasıl bir hayat ve bir bakarsın bayrakla sarılmış tabutu ile gelir toprağına.

***

Ona bakmaya kıyamadığı anne-baba ama ona öyle bir kıymışlar ki hiç ürpermeden, hiç vicdan olmadan, bir kurşunla kıymıştır düşman. Yine bir kez daha anlaşılmıştır ki düşmandan dost olmaz. Vatanımızın bütün şehitleri bizim. Trabzon’un evladı şehidimiz de allı bayrakla toprağına geldi. Bütün şehitlerimize, ailelerine ve vatandaşlarımıza sabır diliyorum. Sözün bittiği an.