Bir belediyeden ne beklersiniz? Emlak vergisi, levha vergisi, çöp vergisi, yürüdüğünüz kaldırımın, evinizin önüne döşenen yolun dahi vergisi; kısaca daha niceleri vatandaş olarak sizden bizden alırlar. Karşılığında temiz bir su, huzurlu, güvenli, sağlıklı yaşam alanları, temiz sokaklar, düzgün ve günümüz çağına uygun yollar bu türlü bir sürü örnekler verebiliriz.

Peki günümüz belediyeciliği son dönemlerde neden tarım, hayvancılık gibi başka kurum ve kuruluşların yapması gerekli olan işlere soyunur? Demek ki oralarda bir boşluk ya da eksiklik oluşmuş.

Yani üretimin, kaliteli güvenlik üretimin bir boşluğunu hissetmişler.

Hem muhalefet partilerin belediyeleri hem de iktidarın belediyeleri artık maydonoz, havuç, kıvırcık salatası, salatalık gibi sebze meyve üretim alanlarını geliştirerek hayvancılıkta ördek, tavuk, keçi, hatta büyükbaş hayvanların gelişmesin de sebze ve meyve üretiminde yeni iş alanları yaratması bu işleri yapması,

Asıl tarımla ilgili bakanlığa bakın biz sizden daha iyi bir üretim planlaması yaparak adeta yok olmuş bir üretim modellerini tekrar hayata döndürebilecek ülke vatandaşının ürettiğine, önemli sektörlerin tekrar kalkınmasına destek olarak tekrar kendi kendine yeten bir ülkeyi yeni den harekete geçirdik mesajını vermiş olmuyorlar mı?

Geçmiş belediyeciliğe de artık geride kaldığını, hatta sözümüz onlara diyerek klasik belediyeciliğin dışında bir belediyecilik yapıyoruz söylemleri ile yerinde ve güzel bir mesajı da vermiş oluyorlar.

Bütün bunları yaparken de bu çalışmalarını devrim niteliğinde olduğunu ifade ederek yok olmaya bırakılmış yerli tarımı ve hayvancılığı tekrar canlandırmayı başarmış olacaklar.

Çünkü gelinen son noktada, paraları tükenmiş ve borçlanmış belediyeciliğin güzel bir şeyler yapıyoruz mesajını verilecek en güzel metottun gözle görülür hizmet modelinin yeni adı olmuş olacak.

UNUTULMUŞ KÖY TOPLUCA
Ordu’nun Altınordu ilçesine bağlı Topluca Mahallesi, son 17 yıldır aralıklarla meydana gelen heyelanlar nedeniyle kayıyor. Binaların yıkıldığı, fındık arazilerinin zarar gördüğü, hatta bir çok binaların da ise risk tespit edildiği mahallede her gün ibadet edilen köy cami de yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Birçok yerde arazilerde yarıklar oluşurken, yazın ayrı kışın ayrı köy ve mahalle sakinlerinin çilesi bir türlü sonlanamadı.

Topluca Köyü Sarıahmet Mahallesi’ne bağlı 300 nüfuslu yerde yaklaşık 17 yıl önce meydana gelen heyelanın her geçen gün tehlikeli bir duruma gelmesi mahalle vatandaşlarını tedirgin ederken, bugüne kadar bir çok evin yıkılması ve fındık bahçelerinin zarar görmesi, mahallede bir çok binada risk tespit edilmesi, hatta riskli yapıların da tahliye edilmesine rağmen yaklaşık 22 mahallenin ulaşımını da sağlayan bu grup yolunun heyelan nedeniyle çökmesi tehlike arz etmesine karşı yetkililerin sadece gelip not alıp gittiklerini söyleyen mahalle sakinleri durumdan bıktı.

İbadete açık cami tehlikede! Arazilerde yarıkların oluştuğu mahallede camide yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalan vatandaşlar heyelan tehlikesinin sürdüğü 17 yıldır yapılmayan yolun bir an önce yapılmasını istiyorlar. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı incelemelerin sonucunda ekiplerinin teknik inceleme yaptığı mahallede, Ordu çöken grup yolunda fore kazıklarla önlem alınması için proje çalışması başlatacaklarını söylemelerine rağmen hala bir netice alamayan köy halkı kışın birçok kazanın olduğu, yazın ise evlerinin ve işyerlerinin tozdan ve çamurdan camlarını açamadıklarını söylediler.