‘Dünlerin toplamı bu günler içindir’ denir. Çok doğru bir söz…

Trabzonspor, Sivasspor’un bu sezon oynadığı maçlara bakıldığında iki takım içinde dün akşamki karşılaşmanın zor geçeceği belliydi.

İki takımında oyuncu gurubuna bakıldığında bordo-mavililer bir adımda önde görülüyordu. İki takımda ofans futbolunu önde tutarak oyuna başladılar.

Oyunun temposunu yükselterek, göze hoş gelen zevkli bir maç sundular sporseverlere. Kaçırdıkça kaçıran Trabzonspor, ilk yarıyı 1-0 önde bitirdi. İkinci yarının hemen başında Nwakaeme’nin harika golü ise takımını oldukça rahatladı. Nwakaeme’nin golünden önce oyun kurgusu, orta blokla ileri üçlünün yerinde uyumu, geliştirilen atakta rakibi hataya zorlayan varyasyonlar dikkat çekiciydi. Nijeryalının golünde sonra Trabzonspor, rakibi üzerinde iyice ağırlığını hissettirdi ve oyun kontrolünü elinde tuttu. Ancak hiç hesapta olmayan bir anda Sivasspor penaltı kazandı. Sivasspor’un penaltı atışında ise anlatılması zor, izahı daha zor anlar yaşandı. Nasıl bir paylaşım yapıldı oyuncular arasında anlaması mümkün değil. Uğurcan penaltıyı kurtarıyor, dönen topu tekrar kurtarıyor fakat savunma topu uzaklaştıramayınca kalende golü görüyorsun. Yazık Uğurcan’a! O kadar uğraştı gol olmasın diye.

Bu arada bence Nwakaeme değişikliği yanlış oldu. Bu iş İsmail Köybaşı’nın işi de değil!

Ama yine de önemli bir maç kazanıldı.

Son olarak, Cornelius, Trabzonspor’a ileride büyük katkı sağlayacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca Siosis te iyi bir tercih olduğunu ilk maçta gösterdi.

Sözümdeyim bu takımı bu ligde hiç bir takım kolay kolay yenemez. Son yılların bence sezona iyi başlayan takımı Trabzonspor’u, inanıyorum ki daha iyi işler yaparak taraftarlarına daha heyecanlı maçlar izlettirecektir.