Kötü gidişe ‘dur’ demek için sahasında Rizespor’u ağırlayan Trabzonspor, ikinci devre vites yükselterek sahadan 2-1 galip ayrılmanı bildi.

Karşılaşmayı 2 bölüm olarak değerlendirmek lazım. İlk devre üstün olan, oyununu rakibine kabul ettirten Rizespor’du. Komşu Rizespor’un üstün performansı karşısında varlık gösteremeyen Bordo- Mavililer penaltıdan atılan golle yenik duruma düştü. Hatta Yeşil-Mavililer’in baskılarıyla ikinci golün gelmesine ramak kalmıştı. Bordo-Mavililer ataklara karşı koyamadığı gibi rakibe cevap verecek oyunu taktiği sahada gösteremedi.

Trabzonspor, geçen senenin kaliteli isimleri Nwakaeme, Ekuban ve biraz da Abdulkadir Parmak’la rakip sahada tehlike yaratmaya çalıştı. Üst üste yapılan baskılar takıma özgüven aşıladı. Bu özgüven sahaya yansıyınca rakip bu direnç karşısında bocaladı. Dakikalar ilerleyince Rize’de yorgunluk emareleri oluştu. Önce penaltı, daha sonra atılan iki golle dağılan Rizespor sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, bu geçiş sürecini kayıpsız geçirmek adına bazı işlere imza atmaya çalışıyor. Hafta içi takımda yaptığı bence de mantıklı kadro dışı hamlesiyle diğerlerine de sert mesajını vermiş oldu. Hak edenin forma şansı yakalayacağının altını çizen Avcı tarafında işler yolunda gibi.

Yönetim bazında ise bu kadar kötü kumaşı olan futbolcuları kim nasıl, neye göre transfer etti ve ne kadar ödedi? İşte bu sorular yönetimi terleteceğe benziyor. Eğer iş sıkı tutulur gereken yaptırımlar zamanında ivedilikle yapılsa bazı işlerin rayına gireceğine inanıyorum. Kalın sağlıcakla...