Neresinden bakarsak bakalım üniversiteler bir toplumun hayat damarlarını bir arada tutan kurumlardır. Onların olmadığı ülkelerde bilim adına, ilim adına, insanlık adına hiç bir şey yapılamayacağı gibi medeniyet yolunda iliklenecek olan tüm gömleklerin düğmeleri yanlış iliklenmiş olacaktır. Her adaya başarılar dilerken, Sayın Asım Ören’e farklı köşeden bakmanın hem Trabzon için hem de ülkemiz için bir artısının olduğu gerçeğini yansıtırken, nedenleri üzerinde durmak gazetecilik kuralına saygıdır. Zaman zaman Sonnokta Gazetesi olarak şehrimiz için önem arz eden konularda küçük de olsa bir araştırma anketi yaparız. Öncelikli olarak şehrin akilleri ve bu şehirde 50 yıl ikamet etmiş, mesleklerine göre kanaat önderliği yapmış kişilerle yapılan söyleşilerde Rektör adayı Asım Ören’in farkındalığı öne çıkıyor.

Ören’in bu işin mutfağından gelmiş olması, bulunduğu görevlerde kendi hayatını şekillendirmeyi bir kenara koyarak bir işte nasıl başarılı olacağını değil de yapacağı işe nelerin engel olabileceğini düşünen bir kişiliğe sahip olması anketlerde onu farklı kılmıştır. Tüm adaylarımız değerlidir... Her adayın mutlaka iyi niyetli düşünceleri vardır. Asım Ören kendi değerlerine dayanırken gerçek şudur ki Üniversitenin geleceği için her şeyi deneyecektir.

Yapabileceklerini de zamanında yapacaktır. En zor zamanlarda da üniversite için hangisi yararlıysa karar verebilecektir. Bu köşeden bakıldığında sıradan adaylar anlatacaklardır, iyi adaylar açıklayacaklardır, yetenekli adaylar yapacaklardır ve göstereceklerdir. Büyük adaylar her bir konuyu bir araya toplayıp hem yapacaklardır, hem denetleyip kontrol edeceklerdir. En önemlisi de esin kaynağı olacaklardır. Onun içindir ki Asım Ören rektörlük seçiminin büyük adayıdır. İnanıyorum ki ekibi ile öğrencilerinin yanına gidecek, öğrencilerinin aralarında yaşayacaktır. Öğrencilerinden öğrenip, onların bildikleri ile işlere başlayacaktır. Öğrencilerin sahip olduklarını temel alıp seçilirse eğer, hem KTÜ hem de Trabzon kazanacaktır.