Değerli okuyucularım; Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Başakşehir ile geçen yıl Türkiye Kupası'nı alan Trabzonspor, soğuk ve aynı zamanda yoğun kar yağışı altında oynanan karşılaşmada karşı karşıya geldi.

Futbol Federasyonu’na burada eleştiri yapmadan geçemeyeceğim. Günümüz teknolojisinde hava durumunun nasıl, hatta hangi saatte ne şekilde olacağı tespit edilebilirken bu karşılaşmayı akşam saat 20.45’e koymanın ve de yoğun kar yağışı ve rüzgar altında ve de üstelik Olimpiyat Stadında çok maç izlemiş biri olarak bu sahada normal şartlar altında dahi oynamanın zorluğunu bilen biri olarak oynatmasının mantığını anlamış değilim.

Trabzonspor, Başakşehir karşısına ideal 11 ‘ine yakın bir kadro ile çıktı. Şiddetli rüzgar nedeniyle oyuncuların top kontrolünde bu kadar zorluk yaşadığı karşılaşmada, iki takımı da mücadelelerinden dolayı kutlamak gerekir diye düşünüyorum.

Trabzonspor maça çok istekli başladı. İlk dakikalardan itibaren Başakşehir’i baskı altına alarak Başakşehir’in ileriye çıkışlarını, hücum hattından başlayan presle durdurarak oyun üstünlüğünü rakibine vermedi. Başakşehir her ne kadar geçen seneye göre kadrosunu muhafaza etse de oyuncularının motivasyonu kaybolmuş. Üstüne haftalardır gelen başarısız sonuçlar takım direncini oldukça düşürmüş.

Trabzonspor son haftalarda ki oyununu, isteğini ortaya koydu. Her şeyden önemlisi kupayı Başakşehir’den çok istedi ve aldı. Abdullah Avcı’ ya da parantez açmak istiyorum. Final maçında takımını iyi yönetti. Yıllarını geçirdiği Başahşehir takımına karşı alınmış olan bu kupada kendisi için ayrı bir prestij oldu. Avcı final karşılaşmasında sonuca giderek, kupa avcısı olduğunu ortaya koyarak, hoca sonunu getiremiyor eleştirilerine de yanıt vermiş oldu. Devamını Trabzonspor camiası artık Süper lig de bekliyor. Tebrikler Trabzonspor.