Trabzonspor, şampiyonluk yolunda emin adımlarla Karagümrük engelini 2 golle geçerek yoluna devam etmeyi bildi. Namağlup liderliğinin ağır sorumluluğuyla gayret gösteren bordo-maviler çok iyi bir performans ortaya koyama da iyi becerdikleri galip gelmeyi bildi. Özellikle Nwakame ve Hamsik kötü günündeydi. Son günlerin parlayan yıldızı Abdulkadir 3. maçında da gol atarak üçte üç yaptı.

Trabzonspor gibi gururlu, vakur, genlerinden gelen mücadele ruhuyla bu günlere gelmesinde büyük katkısı olan isim kuşkusuz Abdullah Avcı’dır. Erman hocanın deyimiyle Avcı’ya Trabzonspor lazımdı, Trabzonspor’a da Avcı. 2 isim buluşunca şampiyonluk kaçınılmaz hale geldi. Evet top yuvarlaktır, neyin ne olacağı belli olmaz denir ama Avcı’nın ekibi bu tabiri değiştireceğe benziyor.

Aldığı peş peşe galibiyetlerle hem başarı çıtasını yukarılara çıkartıyor, hem de namağlup unvanını taşıyor.

Her karşılaşmada ayrı taktiksel oyunlar kuran Avcı’ya göre zor kolay takım yok. Zaten Trabzonspor’un rakipleri kötü de olsa, diplerde de olsa birden aslan kesilip ölümüne mücadele ediyorlar. Demem o ki Bordo mavililer bu namağlup unvanlarını bakkaldan almadı. Rakiplerini eze eze kazandı. İşte bu sebepten tüm futbolseverlerin Trabzonspor’a ayrı bir ilgisi olmalı. Takdire şayan mücadelelerinden ötürü alkışı hak ediyorlar. Karagümrük’te rakibi Trabzonspor olunca ekstra performans göstermesine rağmen Trabzonspor’un kazanma arzusuna, potansiyeline direnç gösteremedi. Diyorum ya rakipler, Trabzonspor’a karşı oynadıkları oyunu diğer rakiplere karşı oynasa bulundukları konumunda daha iyi yerlerde olurlardı.

Her ne yaparsanız yapın Trabzonspor’un yolundan çeviremeyeceksiniz. Kalın sağlıcakla...