Futbolun saha içinde sert olmasına bakmayın, çok duygulu bir oyundur aslında.

Eğer tuttuğunuz takım Trabzonspor ve maç Trabzon'daysa rakip kim olursa olsun bu duygu daha da artar. Bordo mavi koltuklarda yerinizi yine almak istersiniz.

Dün gece Türkiye Kupası'nda Boluspor takımıyla karşılaştık. Yedek kadro ağırlıklı bir maç oynandı. Maçta ışık verenler ile ışık vermek isteyenler vardı, ışığı sönenleri de görmedik değil.

Bir maçı güzelleştiren ana faktör, topu rakip kaleye doğru, hızlı, organize bir biçimde yönlendirip sonuçlandırmaktır. Kaptırdıklarınızı ise rakipten kısa zamanda çalmaktır.

Defans için kaleciden topu açı ile alıp, öne, araya oynamak; orta saha için topu ayağında saklayıp dönmek, çalım yapmak, forvete asist olabilecek pasları atmak, açıklar için yine 3.bölgeye tek vuruşla gol yapılabilecek ortaları yapmak, gerektiğinde terse dönmek, gol atmak; Forvet için koşular, çalım yeteneği, esneklik, uyanıklık, şut teknikleri önemlidir.. Bu saydığım konularda aksayan oyuncular seyircinin seyir zevkini düşürdüğü gibi, saha içindeki tecrübeli oyuncuların da iştahlı oynamasını engeller.

Erce, Ahmetcan, Koita daha bir konsantreydi maça. Yusuf ve Berat'ın aklı ise başka yerdeydi. Serkan'ın koşusu, gol ortası hoştu ve akabinde sakatlanması can sıktı. İsmail görev almadığı zamanlardan bugüne kadar gelişim gösteremedi maalesef. Onun için tekrar karar almak gerek. Bakasetas, Bruno, Dorukhan gibi kaliteli ayakların ikinci yarı girmesi ilk yarıdaki sönük oyunu unuttturdu. Koita beni en çok umutlandıran oldu. İnşallah sakatlanmadan devam eder.

Hızlı bir biçimde transfer dönemini halledip, çalışmalara başlamalıyız.

İki kelam da dün akşamki taraftara edelim. Bu sezon hiç küfretmeyen taraftarın Boluspor maçında Fenerbahçe'ye küfretmesi onlara yakışmadı. Kadınlar, kızlar, 12 yaş üstü çocuklar ve yaşlılar sizi dinliyor. Tribün cezası alınca hoşunuza mı gidecek? Ayrıca kulüp de para cezası yiyecek. Hayır anlamıyorum, küfrün iyi sonuç verdiği ne zaman görülmüş! Bu tribün işi bizi küçük düşürüyor. Bu konuda daha bilinçli ve daha uygar olmalıyız. Rakip ataklarda ıslık çalmak şart, o anda laylaylom sonuç vermez. Belki farkı açıp öne geçerseniz bu tarz tezahüratlar yapabilirsiniz.

Daha önce 9 kez bu kupayı müzesine götüren takımımızın Türkiye Kupası maçları, yedeklerimizin hazırlık maçları olsun. Zira bu sezon Şampiyonluk hedefine daha yakınız. Sıradaki gelsin !!!