Geçtiğimiz günlerde Maçka’nın kurutuluş günüyle birlikte güzel bir açılış organizasyonuna şahitlik ettik.

Doğu Karadeniz’de Sümela Manastırı, Kuştul Manastırı ve Vazelon Manastırı gibi üç manastırı başta olmak üzere doğal, kültürel varlıkları ve tarihi yapısıyla hemen her yıl ortalama bir milyon turist çeken Trabzon'un Maçka ilçesi, Türkiye'nin en önemli turizm kentlerinden biri olma yolunda hızla ilerliyor.
Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, bu doğrultudaki hedefini gerçekleştirmek için birbiri ardına projeler hazırlıyor. Bunların bir kısmını faaliyete geçirdi, bir kısmı ise ödenek ya da izin bekliyor.
Maçka’ya gelen turist ulaşımda ya da gezilecek yerler noktasında bir sıkıntı yaşamıyor. Ancak 24 saati Maçka’da geçirmek için sosyal anlamda her istediğini tabi ki bulamıyor.
Başkan Koçhan, bunun farkında. Turisti ilçede 24 saat tutmak için yoğun bir çaba içine girdi. İlçede sinema, tiyatro gibi aktivitelerin yapılabileceği bir kültür merkezi en önemli ihtiyaçlardan biriydi.
Başkan Koçhan, Maçka halkına söz verdiği Kültür ve Sanat Merkezini ilçeye kazandırmanın mutluluğunu yaşadı. Açılışa ilgi üst düzeydeydi.
Yaklaşık 5,5 Milyon TL'ye mal olan Maçka Belediyesi Halil İbrahim Atmaca Kültür ve Sanat Merkezi 3000 m2 alana kuruldu. Kültür merkezinde adeta yok yok.
Sinema, tiyatro, sergi salonları fuaye alanı, nikah salonu, 21 bin kitaplık Maçka Hacı Şemşi Üstek İlçe Halk Kütüphanesi, Çok amaçlı salon gibi alanların içerisinde yer aldığı Maçka Belediyesi Halil Atmaca Kültür ve Sanat Merkezi ilçenin yeni sosyal yaşam alanı olacak.
Kültür merkezinin hemen her noktası değerlendirilmiş.
Kültür merkezinde muhtarlar için de bir yer yapıldı. Bu bölümün teknoloji donanımını da açılışa katılan Maçka Dernekler Federasyonu Başkanı Osman Aydemir üstlendi. Kendisini tebrik ediyoruz.
Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, açılışta maddi katkılarıyla kültür merkezi ve kütüphanenin isim hakkını alan Atmaca ve Üstek ailelerinin yanı sıra iki isme daha özel teşekkür etti.
Bunlardan biri TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta diğeri ise son dönemlerde AK Parti Genel Merkezi tarafından önemli görevler verilen, Başkan Koçhan’ın da deyimiyle “Trabzon’un ve Maçka’nın Ayşe Ablası”, 25. ve 26. Dönem Trabzon Milletvekili, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Av. Ayşe Sula Köseoğlu oldu.
Her iki isim de salondan büyük alkış aldı.
Koçhan’ın turizmle ilgili düşünceleri oldukça fazla.
Tarım ve Orman Bakanlığınca Maçka Belediyesine devredilen ilçe merkezindeki atıl alan, belediye tarafından hazırlanan proje ile Macera Parkı'na dönüştürüldü. Macera parkı şimdi macera tutkunlarını ağırlamaya hazır.
Şimdi ise füzelerin ve mühimmatların saklandığı NATO üssünü turizme kazandırmak istiyor. Hamsiköy’de ise turizm yatırımları bir çığ gibi büyüyor.
Dedik ya Başkan Koçhan’ın turizme yönelik projeleri oldukça fazla. Ancak bu noktada Maçkalı iş insanlarına görev düşüyor. Özellikle il dışında yaşayan Maçkalı zenginler ilçelerine yatırım yapmalı. Başkan Koçhan’ı bu noktada yalnız bırakmamalı.
Maçka Belediyesi Halil Atmaca Kültür ve Sanat Merkezi, Maçka’ya hayırlı olsun.