Karadeniz müziğini daha modern bir sunumla yorumlayan Mesut Çakır, albüme adını veren, dedesine ithaf ettiği ve dedesinin sesinin de yer aldığı “Yara” adlı parça ile müzikseverlere merhaba diyor. 1 yıllık yoğun bir çalışmanın ürünü olan ve 12 şarkıdan oluşan albümün yapımcılığını Türkiye’nin en köklü müzik şirketlerinden Kalan Müzik üstleniyor. Mesut Çakır’ın “Yar-a” adlı albümü, Kalan Müzik etiketiyle tüm müzik marketlerde ve dijital platformlarda müzikseverlerle buluşuyor.

7 ŞARKI KENDİNE AİT
Karadeniz müziğini etnik hali dışında çeşitli tarzlarda yorumlayan Mesut Çakır, albümde bulunan 7 şarkının söz müziğine doğrudan katkıda bulunurken 9 parçanın da aranjörlüğünü yaptı. Albümde, Yusuf Cemal Keskin, Abdullah Birinci, Engin Alptekin, Hüseyin Keskinkurt, Olcay Bozkurt eserleri yer almaktadır. Ayrıca albümdeki üç parçanın aranjesi Olcay Bozkurt’a aittir.

MESUT ÇAKIR KİMDİR?
1993 yılında Trabzon’un Of ilçesinde doğan ve ilk müzik deneyimine bağlama ile başlayan Çakır, ilk ve orta öğretimi Of ilçesinde, üniversite eğitimini ise Kocaeli’de tamamladı. Kocaeli Üniversitesi’nde klasik batı müziği eğitimi aldı. Üniversite dönemiyle birlikte piyano, yan flüt ve gitar enstrümanlarını da çalmaya başlayan Çakır, günümüzde müzik öğretmenliği yapıyor.

Editör: Haber Merkezi