ŞEHİDİMİZİN ADI PARKA VERİLDİ

Ortahisar Belediye Meclisinin mart ayının ilk toplantısı Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısından hemen önce Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, meclisteki partilerin grup başkan vekilleriyle meclis toplantısını izleyen siyasi partilerin ilçe başkanlarına Trabzonspor forması hediye etti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, desteklerinden dolayı Trabzonspor kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Asbaşkanı Ertuğrul Doğan, yönetim kurulu üyeleri Yalçın Orhan ile Şemsetdin Hancı’ya teşekkür etti. Sonrasında başlayan Meclis toplantısında gündem maddesi olarak gelen Trabzonlu Şehit Piyade Uzm. Çvş. Kadir Tuncer’in isminin Pelitli Mahallesi’nde Mimar Sinan Caddesinde yapımı tamamlanan yeni parka verilmesiyle ilgili madde görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi. Şehit Kadir Tuncer’in babası Oktay Tuncer ile annesi Seher Tuncer meclis oturumunda hazır bulundu. Maddenin oybirliğiyle kabul edilmesinden sonra Başkan Genç, Oktay ve Seher Tuncer çiftine başsağlığı ve sabır dileklerini iletti. Başkan Genç, Kadir ve Seher Tuncer çiftini meclis kürsüsüne çağırarak siyasi partilerin grup başkanvekilleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu anlamlı kararı ve fikri sunan kişiyi tebrik ediyoruz.

HÜKÜMETE TEŞVİK ÇAĞRISI

Trabzon Sanayici ve Girişimci İş Adamları Derneği hükümete teşvik çağrısında bulunarak SGK prim desteğinin uzatılması gerektiğini belirtti. 56486 sayılı kanuna göre yüzde 6 teşvik indirimi süresinin uzatılması gerektiğini açıklayan Trabzon Sanayici ve Girişimci İş Adamları Derneği (TSGİAD) Başkan Yardımcısı Sezgin Üstün; içinde bulunduğumuz pandemi sürecinin iş dünyasına olumsuz etkilerinin giderilmesi adına devletimizin aldığı tedbirlere ilaveten geri kalmış yörelere sağlanan bu teşvikin devamının önemli olduğunu belirtti. Başkan Yardımcısı Üstün; “Trabzon ilimizde içinde bulunduğu kalkınmada gelişmekte olan bölgelere verilen borcunu düzenli ödeyenlere SGK prim ödemesinden 6 puanlık indirim sağlayan 56486 sayılı kanun maalesef uzatılmamıştır. Olağanüstü bir sürecin yaşandığı bu dönemde yüzde 6 teşvik desteğinin devam etmesinin yararlı olacağını bilmekteyiz. Birden çok işçi çalıştıran iş yeri sahiplerine asgari ücretin artması ve SGK priminde indirim olmaması ilave yük getirmektedir. İşletme giderlerinin elektrik dahil birçok kalemin arttığı böyle bir süreçte özellikle küçük orta ölçekli işletmelerin giderlerine bir nebze katkı sağlamak adına bu indirimin süresinin uzatılmasını talep ediyoruz.” dedi. Umarız talepleri karşılık bulur da zor durumda olan işverenler daha fazla işçi çıkarmak zorunda kalmaz.

KÜÇÜKAKYÜZ'ÜN ANNE ACISI

Trabzon Of'lu Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz'ün annesi Nefiye Küçükakyüz'den üzen haber geldi. Küçükayüz'ün yaklaşık 15 gündür GATA'da tedavi gören 90 yaşındaki annesi Nefiye Küçükayüz hayata gözlerini yumdu. Anne Küçükayüz'ün naaşı dün Of’un Çarşıbaşı camisinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Of’un Kaban Mahallesi'nde defnedildi. Anne Küçükakyüz’e Allah’tan rahmet, geride kalan ailesine başsağlığı diliyoruz.

BAKANLIK İFŞA ETTİ

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen 371 firmaya ait 559 parti ürünü kamuoyuna açıkladı. Tarım ve Orman Bakanlığından dün yapılan açıklama; “Ülkemizde gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından titizlikle yürütülmektedir. Daha önce 26 kez yapılan kamuoyu duyuruları ile gıdalarda taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 1.609 firmanın 3.605 ürünü kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bugün yapılan 27. kamuoyu duyurusu ile 371 firmaya ait 559 parti ürün Bakanlığımız internet sitesinde kamuoyunun bilgisine sunulmuştur. Böylece ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana 1.887 firmaya ait 4.164 parti ürün kamuoyunun bilgisine arz edilmiştir.” denildi. Bakanlığın yaptığı açıklamada Trabzon'dan 4 firmanın tespit edildiği belirtildi. Tespit edilen firmalar ise şu şekilde: Sürçaysan Çay: Gıda boyası tespiti, G.U.K Süt Ürünleri: Bitkisel yağ tespiti, Beşikdüzü: Bitkisel yağ tespiti, Beşikdüzü Süt: Bitkisel yağ tespiti

Editör: Haber Merkezi