Rizeli olan ve liseyi Trabzon Lisesi'nde okuyan ünlü oyuncu Öykü Çelik'in bu sezon Survivor'da yarışacağı belirtildi. 

Son dönemde yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Öykü Çelik Survivor kadrosunun önemli isimlerinden biri olacak. İşte hakkındaki detaylar...

ÖYKÜ ÇELİK KİMDİR?
Aslen Rizeli olan Öykü Çelik 13 Temmuz 1987'de İstanbul'da dünyaya geldi. Babası futbol antrenörü olan güzel oyuncu bu sebepten 11 yılda 9 kez okul değiştirdi ve Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümünde okurken geçirdiği bir trafik kazası sonrası eğitimini bıraktı. Televizyon ekranlarına ilk olarak Selana ve Akasya Durağı dizisindeki rolleriyle merhaba diyen Öykü Çelik bir çok filmde de rol almıştır.

2011 yılında Oktay Kaynarca ve Meltem Cumbul'un oynadığı "Nuri" dizisinde de Reyna rolünü oynayan Öykü Çelik, 2012 yılında başlayan senaryosunu Mahsun Kırmızıgül'ün yazdığı "Benim için Üzülme" adlı dizide Bahar rolünü canlandırdı. Çelik son olarak ise Şeref Sözü ile ekranlarda boy gösterdi.

Öykü Çelik ayrıca bir röportajında Rizeli olduğunu açıklayarak şu ifadeleri kullandı : "Rizeliyim ve liseyi Trabzon’da okumuştum. Karadeniz insanı sanırım biraz da hemşehrileri olduğum için beni inanılmaz derecede büyük bir şefkatle sarıp sarmadılar. Onlara özellikle çok teşekkür ediyorum."

ROL ALDIĞI PROJELER
FİLM

Cin Geçidi
Kanımdaki Barut
Mahpeyker Kösem Sultan
Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda
Kapan

DİZİ
Akasya Durağı
Kasaba Zehra
Gönülçelen
Nuri
Bir Zamanlar Osmanlı: Kıyam
Benim için Üzülme
Ağlatan Dans
Yeşil Deniz
Poyraz Karayel
Darbe
Hayat Sevince Güzel
Savaşçı Astsubay Yeter Alayunt
Diriliş Ertuğrul
Şeref Sözü

Editör: Haber Merkezi