Geçen haftaki muhteşem bölümden sonra bu haftaki beklentim o kadar büyüktü ki. Oturdum ekran başına yeni bölümü izlemeye başladım. Ne göreyim, tam bir hayal kırıklığı.

Bu haftaki bölüme notum oldukça düşük. Dizilerin sürelerinin uzun olması sebebiyle senaristte yorulmuş olacak ki bir sahne 15 dakika da anlatıldı. Bu da bir Karadenizli olarak canımı çok sıktı.

Bazı sahnelerin sadece dizinin dakikası dolsun diye çekildiği hissine kapıldım.

Mustafa’nın vicdanını rahatlatmak için babasının vasiyetini düşündüğü sahnede ise baba rolünü Mustafa’nın oynaması inandırıcı olmamıştı. Baba rolünü oynayacak başka kimse mi kalmamıştı?

Tahir’de olmasa…
Nefes’in gözyaşlarına dayanacak mendil henüz icat edilmedi. Akan gözyaşı Karadeniz’in hırçın derelerini doldurur, hatta taşırırdı. Ama bunlara gerek kalmıyordu. Çünkü kanı deli akan Tahir’in sıcak kucağı ve ağlanacak omuzu vardı.

Eyşan sana üzüleyim mi kızayım mı biledim
Eyşan’ın yaşadığı travma ufak ufak ortaya çıkarken, vah vah Eyşan da şiddetin bir kurbanıymış diyeceğim ama Nefes’e karşı yaptıklarına anlam veremiyorum.

Ne Vedat sevgisiymiş, ne minnettarlıkmış bu demekten kendimi alıkoyamıyorum.

Vedat için benden laf alamazsınız dedi ama… Korkunun imanına gideyim. Konuşmam diyen kadın, karanlıkta kalınca nasılda bülbül gibi şakıdı.

Sana ne demeli Mıstafa
Bir tarafta baba emaneti kardeş, diğer tarafta anasına ihtiyaç duyan küçük bir çocuk. Gerçekten başka bir çözüm yolu yok muydu ki yalan üstüne yalan konuştun be Mustafa. Gerçeklerin eninde sonunda ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır.

Nitekim yakalandın Asiye’ye. Ayıkla şimdi pirincin taşını. Tabi ayıklayabilirsen.  

Aslında buradaki sitemim Mustafa’ya değil. Mustafa’ya böyle bir rolü yazan senariste. Kızım sana diyorum gelinim sen işit misali…

Sizce evlat sahibi bir kişinin minik bir çocuğu bile bile ateşe atması mümkün mü? Hele de bu kişi Karadenizliyse…

Gelelim inkâr edilen Tahir ile Nefes’in aşkına
Her ne kadar dilleri yok biz aşık değiliz deseler de, gözler yalan söylemez. Hadi diyelim söylediler. Ya yüzlerinden okunan mutluluğa ne demeli?

Bakalım aşkını ilk kim ilan edecek? Aşk şiddete dur diyebilecek mi? Beraber izleyip göreceğiz.

Mest olduk
Tahir’le Nefes’in baş başa kalıp hayal kurdukları sahnede borda mavi atlar Trabzonspor taraftarını mest etti. Böyle sahnelerin artması dileğiyle…

Şunu da belirtemeden geçemeyeceğim

Vedat 2 kurşun yedi, zıpkın gibi ayağa kalktı. Ama Nefes’in kırık parmakları 6 bölümdür iyileşemedi.

Duyduğumuza göre filmin bütçesi de kısıtlı değilmiş. Biz söyleyenlerin yalancısıyız. Ama çıksın o beyaz mont, çıksın…