İstanbul’da var olan 500’e yakın Trabzon ili, İlçeleri ya da Trabzonspor bağlantılı derneklerden bağımsız olarak yeni bir oluşum filizlendi.  Öncülüğünü Recep Bakırtaş, Harun Özdemir ve Fatih Mehmet Köroğlu’nun yaptığı ve Em. Tümamiral Türker Ertürk Ve Prof. Dr. Mustafa Zengin’in de Kurucular arasında yer aldığı ve Trabzon’un yetiştirdiği Bilim adamları, Kültür Adamları, Akademisyenler, Kültür ve Sanat adamlarından oluşan Trabzon Fikir ve Spor Platformu (TFSP) Üyeleri Sirkeci Orient Express Restaurant’ta kahvaltılı Toplantı da bir araya geldi.

ÇOK SAYIDA ÖNEMLİ İSİM PLATFORMDA YER ALIYOR

Toplantıya Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Başkanı Eyüp Muhçu, İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji ve Afet Yönetim Öğretim üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Işık Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Örsan K. Öymen, Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun Öğrencilerinden ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aydın Ayan, İstanbul Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Gazeteci-Yazar ve CHP Parti Meclisi Üyesi İdris Akyüz, Yeniçağ Gazetesi’nden Gazeteci-Yazar Arslan Bulut, Maltepe Belediyesi Eski Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, Emekli Tümamiral Türker Ertürk, İstanbul Barosu Eski Başkanı Muammer Aydın, Maçka Eski Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, Araştırmacı-Yazar Mehmet Bilgin, Şişli Belediyesi Eski Başkan Yardımcılarından ve Trabzonspor Eski Yöneticilerinden Tayfun Kahyaoğlu, Trabzonspor eski yönetim kurulu üyesi Dr. Erdal Atalay, Şişli Kent Konseyi Başkanı Yavuz Meriç, Trabzon Nakliyat’ın Sahiplerinden Çetin Eskici, Turizmci Ali Çömez, Avukat Musa Mermertaş ve Trabzon ile ilgili Çeşitli Dernek-Vakıf temsilcilerinden oluşan davetliler katıldı.

ERTÜRK ÜLKE SORUNLARINI GÜNDEME TAŞIDI

Trabzon Fikir ve Spor Platformunun ilk toplantısında söz alan konuşmacılar hem ülkenin, hem de Trabzonspor’un doğru yönetilmediği ve bu borç sarmalı içindeki gidişatın olumsuz bir gidişat olduğunu ifade eden konuşmalar yaptılar. Ülkenin geleceğinden kaygı duyduklarını ifade eden Emekli Tümamiral Türker Ertürk; Hukuksuzluğun hukuk gibi gösterilmeye çalışıldığını ve bu yönde algılar oluşturulmaya çalışıldığını ve özellikle 15 Temmuz sürecinden sonra çıkarılan KHK’larla varılmak istenen hedef doğrultusunda ‘mıntıka’ temizliği yapıldığı iddiasında bulundu.  Ertürk, Türkiye’nin önceliğinin şuan gündemde olan başkanlık referandumu olduğunu ve buna sessiz kalamayacaklarını da dile getirdi.

AMAÇ TRABZON VE TRABZONSPOR’A KATKI VERMEK

İlk toplantısını 22 Ocak’ta Kozyatağı By Otel’de yapan Trabzon Fikir ve Spor Platformu Kurucularından Recep Bakırtaş; “Tabanın sesine kulak verdik. İlk toplantıya katılanların bize verdiği mesajı iyi okuyarak ikinci toplantımızı gerçekleştirdik. Tek amacımız Trabzon’un değer ve kaynaklarına sahip çıkmak ve katkı vermektir. Trabzon’un en önemli değerlerinden bir olan Trabzonspor için fikir, projeler ortaya koyarak daha güçlü hukuk ve etiğe uygun sürdürülebilir başarının yakalanması amacımızdır. Hak, hukuk ve adaletin savunucusu olmak ve uygulamak başta yönetenler olmak üzere her Trabzonlunun görevidir”.

HİÇBİR DERNEĞİN YANINDA YA DA KARŞISINDA DEĞİLİZ

Platform Kurucularından ve Toplantının Divan başkanı Harun Özdemir İse; ”Hiçbir derneğin vakfın kurum ve kuruluşların karşısında ve yanında değiliz. Trabzon’un yetiştirdiği bütün değerleri Trabzon adına ve Trabzonspor adına fikri olan katkı sunmak isteyen içimizden çıkmış, tüm değerlerimizi bir araya getirip, ortak fikir oluşturup spor alanında Trabzonspor a ve Türk sporuna katkı yapmak ve Projeler hazırlayıp, Trabzonspor yönetimi ve kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Fikir anlamında Trabzon’un değerlerini Trabzon özelinde Karadeniz’e, ülkemize ve dünyaya katkı sunup hizmet etme amacındayız. Bu konuda Trabzonspor ve insanlığa hizmet etmek fikir ve projelerle katkı yapmak isteyen tüm değerlerimizle birlikte olmak arzusundayız”.

PROJE GELİŞTİRİP TAKİPÇİSİ OLACAKLAR

Maltepe Eski Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin de; ülkemizin zor bir dönemeçte olduğunu Trabzon’umuzun da bundan çok etkilendiğini ve bu anlamda Trabzon için yapacaklarının ülke için yapacaklarından farklı olmadığını, bunun da Trabzon ve ülke severlik adına behemehal olduğunu belirtti… 3.Toplantının getirilmek istenilen Başkanlık sistemi gündemi ile toplanılmasına karar verildi. Öte yandan Trabzon Fikir ve Spor Platformu’nun, özellikle Trabzon ve Trabzonspor ile ilgili olarak sürekli arayış içinde olarak yeni fikirler ortaya koymak, projeler geliştirmek ve bunların da takipçisi ve uygulayıcısı olabilmek için özel çaba harcayacaklarının da altı çizildi.

Editör: Haber Merkezi