Geçtiğimiz aylarda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Rize ziyaretinde yaşanan olaylar ülke gündemine oturmuş ve çok tartılmıştı. Geçtiğimiz günlerde İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a yapılan saldırı sonrası Sayın Meral Akşener Trabzon ziyaretini gündeme aldı. Trabzon İYİ Parti örgütüne ve Genel Merkezine bu ziyaretle ilgili üst üste gelen “provokasyon” uyarıları haliyle yöneticileri haylice gerdi ve bu gerilim karşılamaya yansıdı.

Trabzon’da gazetecilik yapmak ciddi anlamda zordur. Muhabirlik ise bambaşka pencereden bakılması gereken bir meslektir. Muhabirler sahada aktif çalışır, haber toplar, haber yazar ve hızlıca merkeze geçer. Zorlu şartlarda çalışan kardeşlerimizin görev tanımı budur. Bu zor şartlara rağmen muhabir kardeşlerimiz maddi- manevi emeklerinin karşılığını kolay kolay alamazlar.

Hal böyleyken Meral Akşener karşılamasında yaşanan yöneticimuhabir gerilimi tatsız görüntüler ortaya çıkardı. Görüntülerde gerginliği yüzünden okunan İYİ Parti GİK Üyesi Şükrü Kuleyin A Haber mikrofonlarına tepki koymak isterken, yerel medyadan muhabir gazeteci Emrah Paça kardeşimize çattı. Olay gecesi Şükrü ağabey ile görüşme fırsatı buldum ve olayı ondan dinledim.

Kuleyin, “Benim ne Emrah kardeşimle ne de Haber61 ailesiyle bir sorunum olamaz. Trabzon programını açıkladığımızdan itibaren provokasyon uyarıları aldık. Ben Trabzonlunun olduğu yerde provokasyonun olamayacağına inananlardanım. Gelirken uçakta bile provokasyon uyarısı aldık. Haliyle çok gerildik, çok! Rize’de A Haber’in tutumunu da herkes gördü, dinledi. Orada mikrofonu görünce tepki verdim. Yanlış anlaşılmış olabilirim. Muhabir kardeşimiz Emrah’ı sonradan gördüm. Sarılıp öptüm, kendisinden ve çalıştığı kurumdan özür diledim. Biz iyileriz ve Trabzon’u da iyilerle kuşatacağız. Bunu hep beraber başaracağız.” dedi. Olayın tatlıya bağlanması güzel. Hem Şükrü ağabeye hem Emrah kardeşimize geçmiş olsun.

Meral Akşener’in gezisine dönersek;

Rize sonrası Trabzon gezisinin neler getireceği Trabzon siyasetinde epeyce merak ediliyordu. Gördüğüm ve duyduğum kadarıyla Meral Hanım’a Trabzon’da ilgi ve alaka üst seviyede gerçekleşti. Havalimanı karşılamasında, Yomra ziyaretinde ve Akçaabat esnaf ziyaretlerinde

Trabzonluların ilgisi oldukça dikkat çekiciydi. Burada Trabzon İYİ Parti il örgütüne de bir parantez açmak gerekli. İl Başkanı Azmi Kuvvetli dersine iyi çalışmış ve kontrollü bir program hazırlamış. Karşılama, ağırlama ve uğurlama eksiksiz tamamlandı. Bir parantez de il yöneticilerinden Oktay Çavuşoğlu’na açayım. Gerek havalimanında gerek Yomra’da gerekse Akçaabat’ta yapılan görsel ve işitsel organizasyonlarda başrol oynadı. Günün sonunda Merak Akşener Trabzonludan istediğini alarak Ankara’ya döndü.