Sayın Metin Alper Polis Okulu öğrencilerine yapmış olduğu konuşmada milli hassasiyetlerden bahsederken duygulanmamak elde değil, kendisini canı gönülden tebrik ediyorum.

Sayın müdürümüz 15 Temmuz hain darbe kalkışmasını çok güzel özetlediler.

Asker ocağını biz Türk milleti olarak çok yüce tutarız, tabii ki bunun en önemli sebeplerinden bir tanesi peygamber ocağı olmasıdır. Dahası da vatan savunmasını üstlenmesidir.

Ama 15 Temmuz’da gördük ki bu hainler çok iyi eğitilmiş fakat vatan savunması için eğitilmemişler. Onları tabiri caiz ise milletimiz kesesinde, boğazından kesip verdiği vergilerle en üst düzeyde eğitim almışlardır.

Ne yazık ki: pilot, tank vb. araç gereçleri düşmana karşı değil kendi vatandaşını öldürmek için hainler kullanmışlardır.

Allah öyle büyük Allah ki kurdukları tuzağa karşı milletimiz bir anda tek vücut haline gelip onları doğduklarına pişman etmişlerdir.

Tabii ki bu arada vatan savunmasını yapan milletimizden 300 kişiye yakın şehit vermişizdir. Ona yakın da yaralımız olmuştur.

Allah’tan (C.C.) şehit olanlara gani gani rahmet eylemesini, yaralılara da bundan böyle hayırlı uzun ömürler vermesini niyaz ederim.

Ben deniz şuna inanıyorum bu millet şu fikir bu fikir sahibi olabilir; vatan savunması söz konusu olduğunda diğer her şey teferruat görmekte, öyle de olmuştur.

Ülkemizi bir gemiye benzetirsek Allah (C.C.) korusun bu gemi batarsa hep beraber batarız.

Onun için her zaman millet olarak 15 Temmuz’da olduğu gibi asgari müşterekte buluşabilmeliyiz.

Önemine binaen bir daha vurgulamak gerekirse, biz Türk milleti olarak şunu iyi bilmemiz gerekir, “su uyur düşman uyumaz.” Böyle hainler 15 Temmuz’da olduğu gibi fırsat bulur bulmaz aynı kalkışmayı kesinlikle yaparlar. Bunlar resmen satılmış ajanlardır.

Bugün olduğu gibi yarın da bu hainler olacaktır. Allah (C.C.) Türk milletinin yar ve yardımcısı olsun inşallah.

***

Not: Sağlıkçı bilim adamlarının salık verdiği pandemi ile ilgili şu üç kurala kesinlikle millet olarak uyalım: Maske, mesafe, hijyen.