Ülkemizin yüksek çıkarlarına ışık olan her düşünce, uygulamaya dahil olmasa dahi tartışmasız baş tacımızdır. Bu nezih toplum, var olma ile yok olmayı yaşamış, her türlü ihanete ve tehdide rağmen bugün ülke ve millet olma vasfını daima muhafaza etmiştir.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, yüksek öngörüsüyle, dahilinde olan memleket sevdalıları ile birçok zorluğu aşarak modern Türkiye'nin temellerini atmıştır. Geçmişin kötü izlerini tarihin derinliklerine atarak, ülkemizin yüksek çıkarlarına odaklanmak mecburiyetinde olan bu asil millete her şeyin en iyisi layıktır.

Daha iyisine, layık olduğumuz mesafeye çıkmak için canla başla, özveriyle hizmet veren başta, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimize, güvenlik güçlerimize şükranlarımı iletiyorum, bu kutlu ülke ve millet sevdasında, omuz olan TBMM'de seferberlik ruhu ile gecesini gündüzüne katan, bu nezih milletin vekillerini tebrik ediyorum, özveri ve inanç ile yollarına devamlarını diliyorum.

Dünyanın, kendi iç bünyesinde alabildiğine çekişmesi, maalesef çıkar ve menfaat ilişkisinden başka bir hesap olmadığı gerçeğini de iyi hesap ederek aydınlık yolumuza kararlılıkla devam etmemiz gerekiyor, unutmamalıyız ki dün artık geçti, yarınki aydınlık ülkemize huzur ve mutluluk getirecek, bunun için hislerimizi bir tarafa bırakıp, mantıklı düşünmeyle hizmetimize devam etmemiz gerekiyor. Bir bakıma millî ruh ve seferberlik düşüncesiyle ileriye odaklanmamız lazım.

Bu vesileyle, dünyayı saran bir illetin ülkemizde de etkisini göstermesiyle sıkıntılı dönemde bulunuyoruz, bu olumsuzluğun bir an önce ortadan kaybolması için gereken önlemlerimizi alalım, bugün bize önlem olarak sıralanan her yaptırım geleceğinize açılan yoldur.

Sağlık dileklerimle.