Herkes işini gücünü ayarlamış, maç sonu statta eğlenecek, şampiyonluk şarkıları söyleyecek, mutlu mesut evine gidecek, hafta sonunu ağız tadıyla geçirecekti.

Evdeki hesap yine çarşıya uymadı. Kazanalım da lig bitsin istedik yine olmadı. Bunun altında sizleri paranoyaya sokacak tonla sebep aramaya gerek yok. Rakibi yenmek kolay, bu makus talihi yenmek zor olan. Sabır kelimesi, her hafta bizlere kendini hatırlatıyor.

Aslında şimdiye kadar çoğu maçı bireysel oyuncularımızla aldık. Kötü oynasak da kazanmayı bildik. Son maçlarda az pozisyon, az heves, az tempo yapıp az gol attık. Bu kadar farka rağmen panik yapan sadece taraftarımız değildi. Teknik ekip ve futbolcular da formsuz.

Avcı ilk yarı oyundaki pozisyon kısırlığını 4-4-2 sisteminden vazgeçip 3-4-3, 3-5-2 riskini alarak çözmeye çalıştı. Bu sistem ofans olarak yeterli gibi görünse de orta sahada ayağa oynayan Karagümrük'e karşı özellikle top kapmada yetersiz kalındı. Kenardan orta yapacaksan, içeriyi karıştıracaksan çıkan oyuncu Cornelius mu olmalıydı? Djaniny 90 dakika sahada kalacak ne yaptı? Siopis orta sahaya dinamizm katamaz mıydı? Kouassi'den son 4 dakika ne bekledik? Bu sorular ve sorunlar stres yapmadan konuşulup, çözülmeli.

Karagümrük takımı seyirciye bakmadan, panik yapmadan ayağa oynayarak, gerçekten bizden puan alacak tarzdaki sistemi uyguladı. Daha net pozisyonları bulan, hata yapmayan görüntüleri beraberliğe yetti.

Biz ise kapanan takıma karşı kenar ortalarında topu hedefe değil, bölgeye özensiz kestik. Dönen topların hiçbirini yayda alamadık. İsabetli şut çekemedik. Özellikle Nwakeame'ye top geldiğinde içerde çoğalamadık. Herkes dışarda beklerse golü kim atacak ?

Bu organizasyonları daha iyi yapıp, tıpkı Vitor'un golündeki gibi orada karambol yaratmalıydık. Geç kaldık, topu rakibe çok bıraktık. Zaman çabuk geçti, buna göz yumduk, doyamadık. Kursağımızda bir hafta daha birikti.

Yine sağlık olsun diyeceğiz. Hiçbir oyuncuyu ve hocayı sosyal medyada paylaşımlarla, yorumlarla göndermeden, bu puanları bu takımın aldığını görerek hareket etmeliyiz. Destek vermek çoğu sorunu çözecektir. Moral bozmak yok !!!