RÖPORTAJ: BAHATTİN BAŞTÜRK - Muhtarlar Konuşuyor Köşemizin bu haftaki konuğu Ortahisar İlçesi’nin Uğurlu Mahalle Muhtarı Mustafa Kurt. Muhtar Kurt’a bir sorduk, bin ah işittik. Karşıyaka-Uğurlu yolunun yapımının yılan hikayesine döndüğünü ifade eden Muhtar Kurt, ilgili kurumları da göreve davet etti. Kurt, “Biz kurumlardan ne aş ne iş istiyoruz. Biz mahallerimize hizmet istiyoruz. Biz kendimize bir şey istemiyoruz. Biz vatandaşa hizmet etmek için geldik” dedi.

VATANDAŞIMIZ EV YAPAMIYOR
Mahallemde 2 dönemdir muhtarlık yapıyorum. Mahallemiz Trabzon’a bağlı köyken 2007 yılında mahalle statüsüne dönüştü. Bunun mahallemize hiçbir artısı olmadı. Vatandaşımız memnun olmadı. Bir kazma vuracaksın belediyeden izin alacaksın. 2007 yılında mahallemiz ile birlikte Yeşilova ve Bengisu köyleri de mahalleye dönüştü. Köy statüsünden mahalle olduk ama altyapımız yok. Halen yapılmayan çukurlar ve akarlarımız var. İmar sorunumuz var. Belediyenin izni olmadan bir şey yapılmıyor. Köyünde mağdur olan çok vatandaş var. Ev yapamıyor. Belediyeden izin alınacak, proje çizilecek. Büyükşehir olduk ama biz bütün şehiriz. Büyükşehir bize yaramaz.

HÜKÜMETİMİZ YOL AĞLARINDA MÜKEMMEL
Trabzon Yeniköy-Uğurlu-Karakaya-Akkaya grup yolunda 2011 yılında bir çökme olmuştu. İstimlaklar yapıldı. İhale yapıldı. Kısım kısım yapılıyor. Burası grup yoludur. 2011 yılında karayolları ağından çıktı. 4 köyün muhtarı ile beraber yolu karayolları ağına aldık. Yolumuz bir sene çökmüş durdu. Ben feryat ettim. Vatandaşlarımızda bazı sıkıntı var. İstimlakda sorun var. İnşallah hükümetimiz bu işin üstesinden gelecektir. Şu an yapılıyor. Hükümetimizden Allah razı olsun. Yol ağlarında mükemmel.

DEVLETİN PARASI HARAM OLSUN
Yılan hikâyesine dönen Karşıyaka-Uğurlu yolumuz var. Yolumuzda 700 metre asfalt yapıldı. Yol çöktü. Korkuluklar koptu. O bölge içkicilerin yuvası oldu. Yolumuz trafiğe açılmadı. Yolu hafriyat koyarak kapatacağım. Yolda 700 metre asfalt yapıldı. Orada yalandan yere asfaltlandı. 5.5 kilometrelik bir yol. Sonrası yapılmadı duruyor. Kamulaştırıldı, herkes parasını aldı. Devletin hiçbir vatandaşa borcu yok. Duyumlarımı diyorum, ‘İhaleyi kazanan yüklenici firma toprağı dökme yerim yok’ diyormuş. Orman okulunun orda kamulaştırma olacak, viyadük yapılacakmış. Yüklenici firma zarar ederim diye yapmıyor. Zarar edeceksen niye giriyorsun. Müteahhitler kapışmayın. el ele vererek memleketimize hizmet edelim. Devletin parasını kim yemişse haram olsun.

VATANDAŞA HİZMET İÇİN BURADAYIZ
Sıkıntılarımız çok. Alt yapı yapılmamış. Bizler yani muhtarlar çalıştığı zaman ilgili kurumlarda çalışır. Bizler çalışmadık mı kimse çalışmaz. Biz kurumlardan ne aş ne iş istiyoruz. Biz mahallerimize hizmet istiyoruz. Biz kendimize bir şey istemiyoruz. Biz vatandaşa hizmet etmek için geldik. İlgili kurumlardakiler de hizmet için geldi. Benim kepçem, katom, greyderim, kamyonum yok. Ben bunları başta belediye olmak üzere ilgili kurumlardan alacağım.

LÜTUF DEĞİL HİZMET İSTİYORUZ
Vatandaşımız bizlere oy verdi. Biz de iyi çalışarak vatandaşlarımıza hizmetin en iyisini yapacağız. Karakaya içme suyumuz var. Buradan 32 mahalle su içecek. Karakaya grup içme suyumuzun arıtma tesisleri yapıldıktan sonra hizmete girecek. Biz sadece arıtma tesisini değil mahallelerde ki su depolarını da temizlemelerini istiyoruz. Biz bu sudan içiyoruz. Başka içecek suyumuz yok. Büyükşehir belediye başkanımızdan da biraz hizmet istiyoruz. Ben Mustafa Kurt olarak, büyükşehir belediye başkanımla ilk dönem güzel çalıştık, iyi hizmetleri oldu. İkinci döneminde bir çakıl taşı dahi hizmet alamadım. Ben size yol, su, kanalizasyon için geleceğim. Bu hizmetleri de mahallem için yapacağım.

HER KAPIDA MEZAR OLMAMALI
Şehir mezarlığı Uğurlu mahallesinde yapıldı. Yapım aşamasında bazı vatandaşlarımız, ‘Biz mezarlık köyümüyüz’ diye karşı çıktılar. Burda olmasa başka yerde olacaktı. Mezarlıklarımızı ben kendim vatandaşa rica ederek yerini kamulaştırdım. Parasını çıkartarak vatandaşa ödedik. Mezarlık olan yere yollarımız daha güzel yapılıyor. Hizmet daha iyi geliyor. Şehir mezarlığı olması lazım. Artık her kapının önünde mezarlık olmamalı.

GENÇLERİMİZE YER İSTİYORUZ
Mahallemizde eski atıl duran okul yeri var. Orayı okuma, muhtarlık salonu ve gençlere yönelik bir gençlik merkezi istiyorum. Burayı Milli Eğitim’den istiyorum. Bana tahsis ederlerse orada gençlere bir alan açmak istiyorum. Orayı çok istedim ama kimse bana cevap vermedi. Orayı bana tahsis etsinler. Gençlerimiz kahve köşelerinde oturana kadar gelsinler kitap okusunlar. İnşallah ilerleyen zamanlarda bu projemi hayata geçiririm