Maçın öncesi Hayri Gür’de yapılan Trabzonspor kongresinin ilk ayağı ile başlayalım. 26 bin 500 üyenin sadece 622’sinin katıldığı kongrede yine İbrahim Hacıosmanoğlu’nun şovu vardı..

Ne dediğinden habersiz, açtı ağzını yumdu gözünü.

Trabzonspor’un başkanlığını itibarsızlaştıran, aşağılayan hiçbir sözünü kabul etmek mümkün değil..

Bizim en küçük eleştirimizde kıyamet koparır, haksızlık edildiğinden dem vurur, Trabzonspor başkanına bunlar söylenmez,yakışmaz der ama mikrofonu kaptı mı bırakın eleştiriyi, doğrudan hakaret eder.

Daha önce de diğer başkanları aynı şekilde hedef almıştı.

Yok ceketini assa diğerlerinden çok itibar görürmüş de, yok yüzlerce kişi onunla resim çektirmeye koşarmış da diğerlerini kimse tanımazmış falan filan..

Sen kime, neye meydan okuyorsun?

Yaptığın işler ortada.

Musa, Musa da o kadar da uzun boylu değil!

Bu söylemler mahalle arasındaki kavgalarda bile söylenmeyecek sözlerdir.

Trabzonspor’un hiçbir başkanı bu sözlerin muhatabı olamaz, Trabzonspor’da başkanlık yapmış birisinin ağzına ise bu sözler hiç yakışmaz.

Ağzınıza geleni söyleyip zehrinizi kusup gideceksiniz..

Derdiniz Trabzonspor’un kurtuluşu değil, sürekli kendinizi aklama çabası..

Neyse ki Muharrem Usta kendisine aynı kalibrede cevap vermedi.

Usta’yı zaman zaman biz de eleştirdik. Kantarın topuzunu kaçırdığımız da olmuştur.

Lakin bir art niyeti olmadığını, iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalıştığını ancak işi bilmemesi nedeniyle başta Ersun Yanal olmak üzere birilerinin yanlış ekibini kendisini yarı yolda bırakacaklardan seçerek baştan hata yapmasıyla, bu günkü faturayı kabul etmek zorunda kalmıştır. Buna rağmen, “Bu makamlardakilere eleştiriler de olacaktır” diyerek giderayak büyük bir olgunluk göstermiş, helallik istemiştir.

Divanın ise çok özentisiz davranarak sokaktaki adama da mikrofon vermesi Trabzonspor’un itibarı adına sıkıntılı bir durumdur.

Divan kurullarının bu konuda koruyucu bir tavrı olmamalıdır. Öyle her isteyen kongrelerde konuşamamalıdır. Çünkü ismini yazamayanlar mikrofonu kapıp aklı sıra yol gösteriyor, Trabzonspor’a kurtuluş reçetesi yazıyor.

Bu işler bu kadar ucuz olmamalı.

Ayrıca sizi sadece Hayri Gür’dekiler değil, bütün dünya izliyor.

***

Maça gelirsek bir sıkıntılı durum da orada izledik.

Onazi sakatlanmış değişecek. Yedek kulübesinin hemen arkasında oturan çok güvendiğim bir arkadaşımın dediğine göre Rıza Hoca, Mustafa Akbaş’a soyun demiş, bundan sonrasını tüm kapalı tribün gördü. Burak önce yardımcısına sonra Rıza Hocaya kulübede oturan Uğur’u göstererek ısrarcı bir şekilde o girecek dedi.

Ve dediğini de yaptırdı.

Bize gelen net bilgilere göre Yine Burak Yılmaz’ın Rıza Çalımbay’a karşı direkt, endirekt tavır ve söylemleri bırakın bir teknik direktörü insani açıdan hiç kimseye yapılamayacak hareketler.

Ayıptır, yazıktır, günahtır!

Biz her defasında Burak Yılmaz’ın Trabzonspor’da olması gerektiğini söyleyip attığı golleri takdir ederken böyle bir Burak’tan haberimiz yoktu.

Şaşırdık, üzüldük ve hiç yakıştıramadık.

***

Kayseri maçının ilk yarısında sahada tam bir rehavet havası vardı. İki takım da sezonu bitirmiş, hedefsiz kalmış ne olursa olsun havasındaydılar.

Ayrıca geçen hafta Olcay’ın’ tecrübesizliğimizden yenildik’ mesajını alan Rıza Hoca kendisini sahaya ilk 11’de sürdü.

Bu kez gençler de sahadaydı Olcay da onlara ayak uydurdu iyi de oldu. O gençler ikinci yarıda sonuca direkt etki etti. Birer gol atıp birer asist yaptılar. Burak’ın ilk pozisyonda gole çeviremediği atağı, Abdülkadir ona nazire yaparcasına çok şık bir gol atarak perdeyi açtı. Yusuf ’la beraber golleri yazdılar, Burak’a katkı vermeye de devam ettiler. Kamil Ahmet’in de artık kalan maçlarda direkt oynaması lazım. Ara sıra çıkıyor, her tarafta da görevini yapıyor. Üstelik hem genç hem yerli..

Mutlaka Trabzonspor’un 11’inde olması lazım.

Oyunun geneline baktığımız zaman Sosa ve benzeri oyuncuların yokluğu hiç hissedilmedi.

Yarın Kucka da olmasa aranacak bir hali olmaz..

Yani bu oyuncuların olmaması gençlere de katkı oluşturuyor. Şöyle ki ; daha çok oynayıp kendilerini gösterme fırsatı buluyorlar, önleri de kesilmiyor.

Trabzonspor, 4-0’lık bir skorla galip gelirken yönetimi de dört dörtlük uğurlamış oldu.

5.lik şansını arttırarak Avrupa umudunu sürdürdü.

Haydi bakalım.