TURHAN GELİYOR
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan Rize ve Trabzon’da incelemelerde bulunacak. Bugün saat 08.00’da Trabzon’a gelecek olan Turhan, buradan Rize’ye hareket edecek. Rize’de temaslarda bulunduktan sonra Rizespor-Beşiktaş maçını izleyecek olan Turhan, buradan Trabzonspor- Fenerbahçe maçını izlemek için Trabzon’a hareket edecek.

Pazar günü programını da Trabzon’a ayıran Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Zigana Tüneli ve Kanuni Bulvarı şantiyelerini ziyaret edip son durum hakkında bilgi alacak. Ziyaretlerinin ardından AK Parti Trabzon İl Başkanlığını ziyaret edecek olan Bakan Turhan, Trabzon programını sonlandıracak.

GÖVDE GÖSTERİSİNE DÖNÜŞTÜ
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’na aday olan Ömer Hacısalihoğlu geniş katılımla basın açıklaması yaptı. Hacısalihoğlu adeta gövde gösterisine dönüşen adaylık açıklamasında tebrikleri de kabul etti. İlçe başkanlarının tek aday çağrısını yaptığı İl Başkanlığı kongresi öncesinde CHP’de oldukça hareketli günlerin yaşanacağını dünkü tablo ortaya çıkarttı. Merakla bekliyoruz CHP’de yaşanacak olanları. Bakalım CHP Trabzon ilçe başkanlarının çağrısına kulak verip tek liste ile kongreye gidebilecek mi?

AYVAZOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR ZİYARETİ
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu Elazığ da yaşanan depremde kurtarma ve deprem sonrası yaşam koşullarını iyileştirme çalışmalarına 12 Umke gönüllüsü ile 8 112 acil Personeli olmak üzere toplam 20 kişilik bir ekip ve 3 umke aracı, 2 tam teşekküllü ambulans, bir sahra Hastanesi ile katılan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Trabzon ekibi ile Kızılay Trabzon Şubesine teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.

Ayvazoğlu ziyarette, doğal afet veya devletinin ihtiyaç duyduğu herhangi bir göreve hiç sorgulamadan tamamen gönüllülük esaslı katılan ve insan yaşamını kurtarmak amacıyla özverili bir şekilde görevini ifa eden UMKE Ekibinden Elazığ Depremi ve diğer çalışmaları hakkında da bilgi aldı.

ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPARIZ
Akçaabat esnaf ve sanatkârlar odası başkanı Yaşar Sivrikaya ve yönetim kurulu üyeleri CHP Akçaabat ilçe başkanı Mustafa Bak ve yönetimini ziyaret etti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akçaabat ilçe örgütünün olağan genel kurulunda ilçe başkanlığı görevine seçilen Mustafa Bak’a yeni görevinde başarılar dileyen Akçaabat esnaf ve sanatkârlar odası başkanı Yaşar Sivrikaya birliktelik mesajı verdi. Sivrikaya Akçaabat ve Akçaabat esnafının yararına olacak her türlü çalışmada Akçaabat esnaf ve sanatkârlar odası olarak üstüne düşeni yapmaya hazır olduklarını belirtti.

HER DURUMDA BİRLİKTEYİZ
Araklı Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı'nca, Elazığ ve Malatya'da meydana gelen deprem nedeniyle bölgeye gönderilmek üzere başlatılan yardım kampanyası devam ediyor. Araklı Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, yaptığı açıklamada, tarih boyunca Türk milletinin acı durumlarda kenetlenerek dünyada eşi benzeri olmayan örnekler sergilediğini belirtti. İlçede başlatılan yardım kampanyasında toplanan malzemelerin AFAD Trabzon Müdürlüğü'ne teslim ettiklerini aktaran Çetin “Her gün bunları Elazığ ve Malatya'ya gönderiyoruz. Şu an Merkez Taksi durağımız yardım yapacak vatandaşların malzemelerini ücretsiz taşıyor. Bunlar dünyaya Türk'ün acıda, kederde, sevinçte bir arada olduğunu. Ülkemizin her durumda birlik, dirlik içerisinde olduğunu çok güzel şekilde gösteriyor.” diye konuştu.

VATAN SEVMEZİN TEKİ
Trabzonlu TIR şoförü Abdullah Özer, Avrupa Parlamentosu üyesi ve Yunanistan Milletvekili Loannis Lagos’un yırttığı Türk Bayrağına tepki olarak Lagos’a kargoyla mektup ile Türk ve Yunan bayrağı gönderdi. Özer, mektubunu özellikle beyaz kullanılmış kağıda, kırmızı kalemle yazdı. Özer mektubunda “Avrupa Parlamentosuna konuşan ve şehitlerimizin kanıyla oluşan şanlı bayrağımızı yırtan vekil Loannis Lagos sen ve senin gibi ırkçılar geçmişte Türk-Yunan devletleri arasında yaşananlara rağmen iki milleti karşı karşıya getiremeyecektir. Siz ve sizin gibi kaos ve kandan beslenenler halkımızdan her zaman gerekli tepkiyi görecektir. Siz işe yaramaz, provokatör, halkını düşünmeyen vatan sevmezin tekisiniz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi