SÖZLERİN TAKİPÇİSİYİZ
Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle birlikte Trabzon’un en çok ziyaret edilen yaylalarından Hıdırnebi Yaylası’nda bulunan iki bölge yayla alanı olmaktan çıkarıldı. Durum böyle olunca doğal olarak herkesin aklına acaba o bölgede ne yapılacak sorusu geldi. Ve daha da önemlisi o bölge imara mı açılacak düşüncesi herkesin beyninde belirdi. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim konu ile ilgili imara açılmanın söz konusu olmadığını belirtti. Ekim’in bu sözlerinin takipçisiyiz. Umarız Hıdırnebi’de vatandaşın korktuğu sonuç ortaya çıkmaz.

EKSİKLİK ORTADAN KALKSIN
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç seçim beyannamesinde Trabzon’a Basın Müzesi yapacağını sözünü vermişti. Genç, geçtiğimiz günlerde Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ne gerçekleştirdiği ziyarette bu sözünün aklında olduğunu ve gerçekleştireceğini belirtti. Diğer illere bakıldığında nüfusu Trabzon’un yarısına dahi gelmeyen yerlerde Basın Müzesi olduğunu biliyoruz. O yüzden bu sözün kısa sürede hayata geçmesini istiyoruz. Bu eksiklik de böylelikle ortadan kalkmış olur.

DEMELİ’NİN SELAMI VAR
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli geçtiğimiz günlerde geçirdiği sağlık sorununun ardından toparlanma sürecine geçti. Demeli’yi, MHP eski Teşkilat Başkanı Oktay Kaplan beraberindeki isimlerle birlikte ziyaret etti. Ziyaret ile ilgili Kaplan, “Değerli başkanım, sevgili ağabeyim Muammer Demeli’yi ziyaret ettik. Hastalık sürecini büyük ölçüde atlatmış, kendisini iyi gördük. Fizik tedavi idmanlarına devam ediyor. Önümüzdeki süreçte tekrar aramıza olacaktır. Tüm dostlara selamı var.” dedi. Biz de Demeli’ye tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

NUHOĞLU HIZ KESMİYOR
Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu gerçekleşecek projeler için teşekkür etti. Nuhoğlu, “Bir olacağız, diri olacağız, fikrimizde, zikrimizde Çarşıbaşı Partisi için ilçemiz için hizmete devam. Zağana Deresi ıslahı sonunda gerçekleşiyor. Aynı zamanda Büyükdere de Küçükköy Salova Mahalesi ve Büyükdere Mahalleleri ayrım noktasında araç köprüsü ile muhtelif yerlerde iki adet yaya köprüsü imalatlarını kapsayan yapım ihalesi 12.02.2021 tarihinde DSİ tarafından gerçekleştirilecektir. Projelerimiz için bizlere hep destek olan vekilimiz Salih Cora’ya, DSİ Bölge Müdürümüz Emre Akçalı’ya, beni yalnız bırakmayan Hakan Kocaman ve Hüseyin Kara başkanlarıma ilçem adına teşekkür ediyorum.” dedi. Gördüğümüz o ki, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Nuhoğlu hız kesmeden ilçesine katkı sunmaya devam ediyor.

KIZILAY’A TEBRİK
Kızılay Trabzon’da çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Hem Kızılay Trabzon Şubesi, hem de Ortahisar Şubesi son dönemde yaptığı çalışmalar ile farkındalık oluşturup alkışı hak ediyor. Bir yandan pandemi ile boğuşurken bir yandan da sosyal sorumluluk projelerine destek olan Kızılay ekiplerini tebrik ediyoruz.

KIZLAR MANASTIRI’NA PANDEMİ ENGELİ
Trabzon’a hakim Boztepe sırtlarında 14. yüzyılda yapılan ve zaman içerisinde ilgisizlikten dolayı harabeye dönen Kızlar Manastırı’nın 4 yıllık restorasyon süreci geçtiğimiz yıl yaz aylarında sona erdi. 2014 yılının Mart ayında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından aslına uygun olarak restore edilmesi için çalışmalara başlanırken, çalışmalar yaklaşık 2 milyon TL’ye mal oldu.

6 yıl süren çalışmalar geçtiğimiz yıl yaz aylarında tamamlanırken, tarihi Kaya Kilisesi ve örneğine nadir rastlanan fresklerin gün yüzüne çıkarıldığı manastır tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs salgını nedeniyle ziyarete açılamadı. Sarp kayalar üzerine oturtulan ve çevre duvarlarıyla sınırlanan kompleks, rahibeler manastırı da olarak bilinirken, manastırın bu yaz turizme sezonunda ziyarete açılması planlanıyor. Pandeminin artık hayatımızdan çıkmasını ve yaşamın normale dönmesini temenni ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi