BU YASIN BİR BEDELİ OLACAK
Trabzon Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu, İdlib gündemi ile ilgili bir açıklama yaptı. Çakıroğlu “Gün her zamankinden sağduyulu olma, her zamankinden bir olma günüdür. Büyük acılar bizi daha güçlü ve daha ‘bir’ yapmıştır, yapmalıdır. Herkes bu acıyı ortak hissetmeli. Bir şehit annesinin dediği gibi ‘Şehit helvası sizin evde kavrulmadıkça size tatlı gelir.’ durumu bize has bir vasıf olmamalı.

Bir Şehit varsa biz şehit olmuşuz hissi hepimizde uyanmalı. Bu milleti vakur yapan bu yanıdır, yönüdür. Bugün yasta olduğumuzu herkes görmeli ancak bu yasın bir bedeli olacağını da herkes bilmeli. Bir Arap Kralı ölünce 3 gün yas ilan ettik, bayrakları yarıya indirdik. Sebebini hala idrakte zorlanıyorum ancak aynı hassasiyet neden vatan evlatları Şehit olunca gösterilmedi? Milletin bu yöndeki talebi, tepkisi neden duyulmaz anlayamadım. Üzüntümüz, acımız; vicdanımızı, aklımızı, lügatımızı boğsa da her kelimemizi seçerek kullanmaya itina gösteriyoruz, göstermeliyiz de ancak Yüce Meclis neden acil toplanamadı?

Ve kınama metnine dahi imza atamayan ve birkaç gün önce ‘HDP kapatılmalı’ diye kamuoyuna yansıyan demecimde beni haklı çıkarırcasına tutum ortaya koyan terör sempatizanı bir parti neden kapalı oturuma dahil edilecek? Benden saklananlar gayri resmi terör örgütü üyesi olan HDP vekillerinden neden saklanmıyor? Onların olduğu bir oturum bu millete de açık olmalıdır. Bu konularda topyekûn bir mücadele başlatılmalı. Müzakerenin örgütlerle yapılmayacağını, müsamahanın örgüt üyelerine gösterilemeyeceğini defaatle ve altını çizerek vurgulamak isterim.” dedi.

BEDELİ NE OLURSA OLSUN
MHP Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli açıklamalarda bulundu. Gedikli yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Liderimiz Devlet Bahçeli’nin dediği gibi; ‘Allah korkusu taşımayan, insan sevgisi tanımayan caniler’ Regaib Kandilimizi kana bulayarak vatanımızın yiğit aslanlarını İdlib kırsalında, katil Esad’ın unsurları ve zalim işbirlikçileriyle beraber alenen ve bilerek hava saldırısına maruz bırakmıştır. Bu alçak ve hain hava saldırısında maalesef 33 kahraman yiğidimiz şehit olmuş, 32 kahraman yiğidimiz ise yaralanmıştır.

Acımız çok büyüktür. Boğazımız düğümleniyor, yutkunamıyoruz. Ama biliyoruz ki ülkemizin bekası sınır dışından başlamaktadır. İntikam alacağız ve kan kusturacağız. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin dediği gibi ‘Bundan sonra hiçbir sözün itibarı, inandırıcılığı kalmamış, bütün ezberler bitmiş ve tükenmiştir. Rusya Federasyonu bizim tarafımızdan malum olan menfur ve meşum yüzünü bir kez daha göstermiş, Türkiye’ye karşı beslediği gizli husumeti açıkça ifşa etmiştir. Katil Esad cinayet ve rezaletleriyle resmen düşman kampa yerleşmiş, nefretin ve şiddetin yegâne failine dönüşmüştür.

Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye Cumhuriyeti’nin her türlü askeri müdahale hakkını ve mücadele kararını haklı ve meşru görmektedir.’ Bizler de Milliyetçi Hareket Partisi Ortahisar İlçe Başkanlığı olarak bedeli ne olursa olsun dün olduğu gibi bugün de ve yarın da devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu, üzerimize ne düşerse yapmaya hazır olduğumuzu ve aynı zaman da hükümetimizin de destekçisi olduğumuzu belirtiyoruz.”

GÖZ YUMMAYACAĞIZ
ASKON Trabzon Şube Başkanı İbrahim Beşir, İdlib’de meydana gelen ve 33 askerimizin şehit düştüğü hain saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Beşir, yazılı açıklamasında “Bugün İçimiz buruk bir şekilde bu açıklamayı yapmak zorundayız. İdlip’de hain saldırı sonucu 33 evladımız şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet ailelerine ve milletimize sabırlar diliyorum. Biz davamızda haklı olalım. Haklı olanın yardımcısı Hak’tır. Neticede şehit olanlar kazanmıştır. Bu zamana kadar yapılan yanlış politikalardan bahsetmeye gerek yok. Gerçekten Suriye’deki mesele yeni değil.

Bitecek gibi de değil. Belki de beklenen büyük savaşın adımlarıdır bunlar. Her ne olursa olsun İsrail bu topraklara hâkim olmak istiyor. Her türlü oyunları kuruyorlar. Allah onlara toprak vaat etmediği halde bunu kamuoyuna böyle kabul ettirmişler. Allah Müslümanlara zafer vaat etmiştir. Bu savaşın kazananı Müslümanlar olacaktır. Cumhurbaşkanımızın bir açıklaması bizim için yeterlidir. AB, ABD Ruanda ve Bosna’da yapılan katliama göz yumdu milyonlarca insan katledildi. Ama bizler İdlip’te yapılacak olan katliama göz yummayacağız.” ifadelerini kullandı.

CEVAP HEP BİRLİKTE VERİLECEK
Trabzon Ticaret Borsası Başkanı (TTB) Eyyüp Ergan, Suriye’nin İdlib kentinde Türk askerlerine yönelik yapılan hain hava saldırısında şehit olan Mehmetçiklerimiz için taziye mesajı yayınladı. Ergan yaptığı açıklamada “İçerisinde bulunduğumuz mübarek üç aylar ve idrak ettiğimiz Regaib Gecesi aldığımız bu acı haber hepimizi derinden üzdü. Saldırıda şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan (cc) rahmet, aileleri ve yakınlarına sabır, yaralı gazilerimize acil şifalar, aziz Milletimize başsağlığı diliyorum. Türk Milleti Devleti ile birlikte, geçmişte olduğu gibi bugün de bu menfur ve hain saldırıları yapanlara gereken cevabı hak ettikleri şekilde hep birlikte verecektir.” dedi.

Editör: Haber Merkezi