ERBAKAN HOCA HUKUKUN DIŞINA ÇIKMAMIŞTIR
28 Şubat sürecinde Refah Partisi ve Fazilet Partisi'nden 20 ve 21. dönem Trabzon milletvekili olan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, o günleri anlattı. Malkoç, 15 Temmuz'un 28 Şubat'ın gayri meşru çocuğu olduğunu belirterek, “Türkiye’ye zarar veren iki fay hattı vardır. Bunlardan birisi deprem fay hatları. Bunlar doğal, hani depreme önceden alınacak tedbir insanların alacağı tedbirlerdir. Diğer fay hattı darbeler fay hattıdır. Asıl depreme karşı sağlam zemin arıyorsak nasıl depreme karşı teknik olarak dayanıklı malzeme kullanıp, ona göre tedbir alıp insanları eğitiyorsak, darbe fay hattına karşı da insanları hukukun üstünlüğü konusunda, insan hakları konusunda, demokrasi konusunda eğitmemiz, bilgilendirmemiz gerekir.” açıklamasında bulundu.

Malkoç, “Türkiye bu talihsizlikleri yaşadı ama şunu memnuniyetle ifade edeyim ki, o dönem darbenin hedefinde olan Başbakan Erbakan bütün bu hukuksuzlukları, haksızlıkları hukukun içerisinde göstermiştir. Kendisine bir tuğgeneral küfretmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri terbiyesinde böyle bir terbiyesizlik yoktur, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde böyle insanların barınmaması gerekir. Bu milletin geleneğinde bir kamu görevlisinin, bir askerin başbakana küfretmesi diye bir şey olabilir mi? Ama o dönemin komuta kademesi onu korumuştur. Bütün bunlara rağmen Erbakan Hoca partisinin kapatılmasına, hak ve özgürlükleri elinden alınmasına rağmen hukukun dışına çıkmamıştır.” diye konuştu. Merhum Erbakan’ı biz de rahmetle anıyoruz.

TAKDİR MİLLETİMİZİNDİR
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Kurucu Kurucular Kurulu Üyesi Musa Malik Yıldırım yaşanan gelişmeler üzerine açıklamalarda bulundu. “DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın, anayasamızın ilk 4 maddesinin tartışılabileceğine dair yaptığı televizyon konuşmasından sonra, yaptığım değerlendirme dolayısıyla, kesin ihraç talebiyle 25 Şubat 2021 Tarihinde bana ulaşan belgeyle Genel Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş bulunuyorum. Belli ki, sözlerim, parti yönetimindeki makyajı dökmüş, gerçek ortaya çıkmıştır. Katlanamadıkları düşünce, Türk milletinin öz düşüncesidir. Parti yönetimi, Türk devlet ve milletini var eden değerler karşısındaki hazımsızlığıyla kendi gerçek yüzünü ifşa etmiştir. Buna vesile olmak da ne mutlu ki şahsıma nasip olmuştur. Takdir milletimizindir.” Bakalım DEVA’da süreç nasıl devam edecek.

ÖNEMLİ HİZMET
Trabzon Üniversitesi bünyesinde Çarşıbaşı ilçesinde Çarşıbaşı Meslek Yüksekokulu kurulması yönündeki teklif Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulu’nda kabul edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “Gözün aydın Çarşıbaşı. Meslek Yüksekokulu Çarşıbaşı ilçemize Hayırlı uğurlu olsun.” dedi. Cora yaptığı açıklamada, “Allah'a şükürler olsun Çarşıbaşılı hemşerilerimize İskefyelilere mahcup olmamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Meslek Yüksekokulu Çarşıbaşı için önemli bir hizmettir. İlçemize önemli katkı sağlayacaktır.” şeklinde konuştu. Çarşıbaşı’na yüksek okulun hayırlı olmasını diliyoruz.

FİKİR ALIŞVERİŞİ
İYİ Parti Trabzon İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Baskan Yardımcısı Mehmet Haciahmetoğlu, İl Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Memiş, Vakıflar eski Bölge Müdürü Yakup Aktürk ve Emekliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ümmühan Çalık, Emekliler Derneği’nde bir araya geldi. Buluşmada karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

BU İSRAF NEDEN?
Bilindiği üzere Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan Sahnesi’nin yıkılması gündemde. Bu paralelde de Trabzon’da yeni bir tiyatro sahnesi projesi hazırlandı. Yakın süreçte de tiyatro binası için kazma vurulması bekleniyor. Ancak, aynı zamanda da Haluk Ongan Sahnesi’nin boyatıldığını gözlemlemekteyiz. Yıkılması gündemde olan bir bina neden boyanır, neden böyle bir israf yapılır, anlamış değiliz. Varsa bu konuda bir cevap onu da yayınlamaya hazırız.

İKİ GÜZİDE KULÜP
Trabzonspor’un kuruluşunda yer alan iki güzide kulübümüzdür İdmaocağı ve İdmangücü. Büyük de taraftar kitlesi vardır. İşte o taraftarlardan bir kaçı gazetemizle iletişim kurarak bu iki güzide kulübümüzün internet sitesi olmadığından dert yandı. Taraftarların isteği bu kulüplerimizin internet sitesi açarak hem güncel aktivitelerini sunması, hem de geçmişe dönük nostaljik içeriklerle kendilerinin buluşturulması. Taraftarların ve bu iki kulübümüze gönül veren isimlerin istekleri bizce de yerine getirilmeli.

Editör: Haber Merkezi