MİLLETİN DEDİĞİ DOĞRUDUR
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli seçim sonuçları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kuvvetli, “İYİ Parti hep olaylara yerelde belediyeciliği hizmet nasıl yapılır noktasında baktı. Özellikle Cumhur İttifak’ını oluşturan partiler olayı farklı yerele çekerek olgu yerine algı yaratarak olayı farklı yerele çekmeye çalıştı. Beka metaforu üzerinden toplumu yönlendirmeye çalıştırlar. O konuda biraz mesafe aldılar. Millet iradesi çok önemli. Milletin dediği doğrudur. Seçim sonuçları toplumun görüşüne saygılıyız.” dedi.

HİZMET AŞIĞIYIZ
Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız seçim sonuçlarını değerlendirdi. Kurukız, “AK Parti ve MHP teşkilatlarının çalışması ile güzel bir sonuç aldık. Bütün seçmenlere hizmet edeceğiz. Hizmet aşığı bir insanız. Halkımıza verilen her söz bizim sözümüzdür. Güzel ilçemizin güzel insanlarına hayırlı hizmetler yapmayı nasip etti” dedi.

TEKRAR ATANDIK
Sürmene’de, mevcut belediye başkanı Rahmi Üstün yeniden göreve seçildi. Üstün, “Sürmene halkına çok teşekkür ediyorum. Tekrar bizi bir 5 yıllık daha göreve atadılar. Herkese şükranlarımı arz ediyorum. Ben siyaseti dürüst yapmak istiyorum. Onun için muhatap olmak istemem ve cevapta vermek istemem. Herkese çok teşekkür ediyorum, onlara hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

TABİİ Kİ KEYİFLİYİZ
Akçaabat’ta Belediye Başkanlığını Osman Nuri Ekim kazandı. Ekim, “Kesin olmayan sonuçlar ama ipi göğüsledik. Yüksek Seçim Kurulu sonuçları açıklayacak. Emek gösterdik çalıştık, teşkilatımızla beraber hepsine öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Tabi ki keyifliyiz. Ama önümüzdeki dönem, işimiz var çalışacağız gayret göstereceğiz. Hizmet etmeye çalışacağız. İnşallah başarılı oluruz” dedi.

BÖYLE TAKDİR EDİLDİ
Resmi olmayan sonuçlara göre Vakfıkebir’de de mevcut Belediye Başkanı, Muhammet Balta yeniden göreve seçildi. Balta, “Her zaman daha fazlasını bekler siyasetçi. Milletimiz böylesini takdir etti. Teşekkür ediyoruz. Gayet huzurlu bir seçim çalışma dönemi geçirdik. İyiyiz, sıkıntı yok” dedi.

YOLA DEVAM
Maçka’da mevcut belediye başkanı Koray Koçhan yeniden başkan seçildi. Koçhan sosyal medya hesabından, “%60,8 oy oranıyla yeniden Maçka’mıza hız kesmeden hızmet devam” mesajını paylaştı. Koçhan, “Toplama baktığımızda %60 oy oranıyla hizmet etmek nasip oldu. Bu seçimde fazla boş ve geçersiz oy var. Onları da hesapladığımızda beklediğimiz ve tahmin ettiğimiz oy oranı. 3 tane oy pusulası olduğu için, yaşlılar özellikle okuma yazma bilmeyenler sandığa giremediler. Başkanlık ve büyükşehirlerde ki oylarda baskı olmadı. Kabinde unutulan bir çok oy oldu. Bundan kaynaklı geçersiz oylar oldu. Büyükşehir Maçka’da daha yüksek oranda. Bir 5 puan daha yukarıda. Yüzde 40’ın bize neden oy vermediğini hesap ederek, tüm Maçka’yı kucaklayarak yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi