BALTA VE CORA ÖNCÜ OLDU
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yedi maaş bağışlayarak “Biz Bize Yeteriz Türkiye’m” diyerek Milli Dayanışma Kampanyası’nı başlattı. Kampanyaya muhalefetten tepki gelse de büyük destek var. Erdoğan’ın duyurduğu kampanyaya Trabzon Milletvekillerinden ilk destek veren isimler AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ve Salih Cora oldu. Her iki isim de sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımla maaşlarını bağışlayacaklarını açıkladı.

BİZ BİZE YETERİZ DEDİLER
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta kampanya ile ilgili, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ve ilk bağışçısı olduğu Milli Dayanışma Kampanyasına ben de katılıyorum. Çünkü Biz Bize Yeteriz Türkiye’m” mesajını paylaştı. Milletvekili Salih Cora ise, “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığımız tarafından başlatılan Milli Dayanışma Kampanyasına ben de bir aylık maaşımı bağışlayarak katılıyorum” ifadelerini kullandı.

VEKİLLER DESTEK VERDİ
AK Parti Milletvekili Bahar Ayvazoğlu da, “İşte onlar; sabretmeleri dolayısıyla ecirleri iki defa verilir ve onlar kötülüğü iyilikle uzaklaştırıp kendilerine rızık olarak verdiklerimizden infak ederler. Biz Biriz, Biz Bize Yeteriz” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşma metnini paylaştı. AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ise paylaşımında kampanyada bağış yapılacak hesap numaralarını yazarak, “Biz Bize Yeteriz Türkiye’m” ifadesini kullandı.

KAYA DURUMU SORGULADI
Muhalefet milletvekillerinden CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, kampanyayı sorgulama yoluna gitti. Kaya, “Milli Dayanışma Kampanyasını etiketlerken, “Toplanan bunca vergiler, Merkez Bankasının yedek akçesi, işsizlik fonundaki paralar, 15 Temmuz Şehitlerimiz için toplanan yardım paraları, deprem yardım paraları, sahi ne oldu bu paralar?” sorusunu yöneltti.

KENDİ SÖKÜĞÜMÜZÜ KENDİMİZ DİKECEĞİZ
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, İYİ Parti Kurucusu ve İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz’ın, “Hükümetin milletin derdine derman olacak somut bir adım atmaya takati olmadığı anlaşılıyor. Kendi söküğümüzü kendimiz dikeceğiz. Bu süreçte gelirini kaybetmiş vatandaşlarımızın, ocağını tüttürmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Biz bize yeteriz. Biz bize yeteriz Türkiye” ifadelerini paylaştığı görüldü.

1 AYLIK MAAŞ BAĞIŞLADI
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan‘ın başlattığı Biz Bize Yeteriz Türkiye’m kampanyasına ben de 1 aylık maaşımı bağışlıyorum” açıklamasında bulundu.

AZ YA DA ÇOK
Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç ise kampanyaya bir maaşını bağışladığını dile getirerek bütün vatandaşları da yardım kampanyasına katılmaya davet ederek, “Az ya da çok, imkânlarımız ölçüsünde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Biz Bize Yeteriz Türkiye’m kampanyasına biz de destek olalım” dedi.

Editör: Haber Merkezi