BAŞARILILAR ÖDÜLLENDİ
Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü’nce Türkiye Genelinde 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde öğrencileri bilinçli tüketim ve tüketici hakları konusunda bilinçlendirmek, bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen ‘Tüketici Hakları’ konulu ortaokullar arası resim ve liselerarası karikatür yarışmasında Bahçecik İHO öğrencisi Hilal Gülgör Türkiye ikincisi olurken, Şalpazarı Atatürk Ortaokulu öğrencisi Zeynep Gülay da Trabzon birinciliğini elde etti. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu dereceye giren öğrencileri ve okul idarecilerini makamında kabul ederek ödüllendirdi. Başarılı isimleri biz de kutluyoruz.

YOK BÖYLE CEVAP!
Sosyal medya dün ilginç bir tartışmaya sahne oldu. Tarihi opera binasının fotoğrafı ile “Trabzon’a uyduruk akvaryum yapacağınıza böyle binalar yapmaya ne dersiniz?” mesajına Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Başkan Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediyesi ve Başkan Ahmet Metin Genç etiketlendi.

Paylaşımda ayrıca “Bu duruma ne dersiniz?” notuyla Sunay Akın da etiketlendi. Sunay Akın yapılan bu paylaşıma, “Bu kültür ve estetiğin temsilcisi olabilecek birikime sahip bir yönetici ne yazık ki yok Trabzon’da.” yorumunda bulundu. Akın’ın bu yorumuna Zorluoğlu’nun cevabı gecikmedi.

Zorluoğlu, Sunay Akın’ın paylaşımına sitem ederek, “Sunay Bey, yaklaşık 2 yıldır şehrimizin belediye başkanlığını yapmaya çalışıyorum. Hayırlı olsun mesajınızı dahi almadım. Beni ne kadar tanıyorsunuz ki böyle bir kanaati rahatlıkla paylaşabiliyorsunuz?” dedi.

Bakalım bu gelişmenin ardından neler yaşanacak. Sunay Akın ve Başkan Zorluoğlu bir araya gelecek mi? Şunu da eklemeden geçmeyelim, Sunay Akın’ı son yıllarda Trabzon’da bir etkinlikte biz de göremedik. Bunu da belirtmiş olalım.

ENDONEZYA HEYETİNİ TBMM’DE AĞIRLADI
Türkiye-Endonezya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar ve Yönetim Kurulu Üyesi Burdur Milletvekili Yasin Uğur, Endonezya- Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Muhammad Farhan Başkanlığında Endonezya Ankara Büyükelçisi Lalu Muhamad İqbal ve Milletvekillerinden oluşan heyeti TBMM’de ağırladı.

Dost ve kardeş Endonezyalı Parlamenterleri ülkemizde konuk etmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Günnar, “TBMM'nin açılışının 100. yıldönümü olan 2020 yılı, aynı zamanda Endonezya ile diplomatik ilişkilerimizin tesisinin 70. yıldönümü olarak idrak edildi. Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınının olumsuz etkilerine rağmen 2020 yılında ülkelerimiz arasındaki üst düzey temasların devam etmesinden ve muhtelif vesilelerle Endonezyalı heyetleri ülkemizde konuk etmekten büyük memnuniyet duyduk.” dedi.

MYK ÜYELERİNİ ZİYARET ETTİ
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, AK Parti’nin 7. Olağan Büyük Kongresi sonrası göreve gelen Merkez Yürütme Kurulu üyelerini ziyaret etti. Milletvekili Cora, AK Parti AR-GE Başkanı Mustafa Şen, İdari ve Mali İşler Başkanı Vedat Demiröz, Genel Sekreter Fatih Şahin ve Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ’a hayırlı olsun dileklerini iletirken, her birine görevinde başarılar diledi.

Milletvekili Cora, “AK Parti’nin mayasını milletimiz atmıştır, hamurunu milletimiz yoğurmuş, kumaşını milletimiz dokumuştur. Biz, milletin kurduğu, bugüne de milletin getirdiği bir partiyiz. Gücümüzü de ilhamımızı da milletten alır, birikimimizi ve imkânlarımızı sadece millete hizmet için kullanırız. AK Parti'nin 19 yıldır girdiği her seçimden birinci çıkmasının gerisindeki hikmet işte budur. İnşallah, aynı hizmet aşkıyla gerek ilçelerde gerek illerde gerekse de büyük kongremizde göreve gelen arkadaşlarımızla 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize emin adımlarla yürüyeceğiz.” dedi.

12 MAYIS’A KADAR KAPALI
Trabzon’da artan koronavirüs vakaları nedeniyle alınan önlemlerde özellikle lokanta ve halı sahalar için esneme yaşanmış, bu alanda faaliyet gösteren işletmeler yeniden hizmete başlamıştı. Alınan kararlardan sonra gözler sinema salonlarına çevrilmişti. 1 Nisan 2021 tarihine kadar kapalı olacağı belirtilen salonlar için Trabzon valiliğinden yeni bir karar açıklandı. İl Hıfzısıhha Kurulu’nun kararına göre Trabzon’da sinema salonlarının en az 12 Mayıs 2021 tarihine kadar kapalı olacağı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi