ALIN TERİNİ KUTLUYORUM
Bugün 1 Mayıs... İşçi ve emekçinin bayramı… Dolayısı ile mesajlar da ardı ardına geldi. TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta: “Alın terini ortaya koyarak üreten, ürettikleriyle kentimizin ve ülkemizin kalkınmasına büyük katkılar sağlayan işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyor, Cenab-ı Allah'tan aileleriyle birlikte sağlık ve mutluluk içinde geçirecekleri bir ömür temenni ediyorum.”

EMEĞE VERİLEN ÖNEM
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu: “Ülkemizde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün 2009 yılından itibaren resmi tatil ilan edilmesi de emeğe verilen önemi gözler önüne sermektedir. Bizler ‘İşçinin ücretini alın teri kurumadan veriniz' diyen bir medeniyetin temsilcileri olarak, her zaman işçi ve emekçi kardeşlerimizle kol kola, omuz omuza yürümeye devam edeceğiz. Bu duygularla kamu ve özel sektörde görev yapan tüm işçi kardeşlerime başarılar diliyor, aileleriyle birlikte sağlık ve afiyet içerisinde mutlu bir yaşam temenni ediyorum.”

BİZİM ŞİARIMIZ
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç: “1 Mayıs tarihten günümüze zor şartlar altında mücadele eden, bunun karşılığında sadece emeğinin hakkını isteyen bütün işçilerimizin alın teriyle kazandığı hakların sembolleşmiş adıdır. Çok zorlu ve çetin mücadelelerle elde edilen işçi haklarının her zaman daha ileri seviye taşınması bütün devletlerin sorumluluğu olmalı. Bu anlamda üretim ve imalat sektörünün baş aktörü olan işçilerimizin alın terlerinin karşılığını her zaman almaları bizim yöneticilik anlayışımızın şiarıdır. İnancımız ve medeniyet tasavvurumuz da bunu gerektiriyor.”

ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim: “Emeğin ve alın terinin kutsallığını yansıtan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün, çalışma barışını güçlendirmesini, toplumumuzda dostluk ve dayanışmayı artırmasını, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesini diliyorum. Bu anlayışla, diğer alanlarda olduğu gibi çalışma hayatında da en ileri standartlara ulaşmak için son yıllarda önemli adımlar atan ülkemiz, her zaman ve her şartta sağduyuyu koruyarak, karşılıklı anlayış, uzlaşma ve diyalog içerisinde hareket ederek, dile getirilen tüm sorunların üstesinden geleceğiz kanaatindeyim.”

NİCE BAYRAMLARA
CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu: “1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramıdır. Sanayi Devrimi sonrasında insan, hayvan ve doğa gücünün karşısında buhar, kömür ve elektrik gücü kullanılmaya başlanmıştır. Üretim ev yerine fabrikalarda yapılmaktadır. Artık ekonomik düzen değişmekte, feodal toplumun yerini kapitalist toplum almaktadır. Emek, üretim araçlarından biri olmuştur. Ucuz üretim için işçiler, çocuklar ve kadınlar uzun süre çalıştırılmaktadır. Çalışma saatleri oldukça uzundur. Medeni bir şekilde, barış ve kardeşlik şarkılarıyla, insanca ve hümanist, eğlenerek ve gülerek kutlayacağımız nice bayramlara.”

MÜCADELEYE DEVAM
HAK-İŞ Trabzon İl Başkanı İsmail Hakkı Kaplan: “Bizler, Türkiye'nin bütün emekçileri, emeklileri, işsizleri, yoksulları, kadınları, erkekleri, gençleri, yaşlıları, engellileri, meslek sahipleri ve sivil toplum kuruluşları olarak; tüm dünya emekçileriyle birlikte bugün yine 1 Mayıs'ta birlikteyiz. Bu zor süreçte iş başında fedakarca, cesurca ve özveri ile çalışan başta sağlık, gıda, banka, taşıma, güvenlik, temizlik, haberleşme, basın, petrol ile kamu ve özel bütün sektörlerdeki tüm emekçi kardeşlerimize gönülden haykırarak teşekkür etmek için buradayız. Emekçi kardeşlerimize “Sen sağlığını koru, emeğini biz koruruz” diyoruz. Tüm emekçilerimizi Güvende olmak için HAK-İŞ ile birlikte mücadeleye davet ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi