TEŞKİLATÇILIK ÖN PLANDA
Koronavirüs sürecinden her alan olduğu gibi siyaset de tamamen etkilendi. Kimi siyasi parti kapısını kapattı Trabzon’da, kimi partiler de hız kesmeden siyaset üretmeye devam etti. Peki, Trabzon’da durum nasıldı gelin birlikte göz atalım. AK Parti Trabzon il teşkilatı bu süreçte nöbet sistemi ile parti teşkilatını açık tuttu.

İl Başkanı Haydar Revi teşkilatın başında süreci yönetti. Hemen her gün düzenlenen video konferanslar ile de parti diri tutuldu. Hem de bu video konferanslarda partinin en alttaki yöneticisinden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kadar görüşmeler gerçekleştirildi. AK Parti teşkilatçılığını bu süreçte de ön plana çıkarttı.

GELECEK İÇİN DİKKAT ÇEKTİ
Cumhuriyet Halk Partisi bu süreci evden yönetti. Hem İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, hem de Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman sosyal medya üzerinden siyaset üretmeye devam etti. İki başkan, Milletvekili Ahmet Kaya ile de zaman zaman sahaya inerek siyaset gündemine katkı sundu. Oyman paylaştığı çalışmalarla da gündemi değiştirmeyi başardı, mesela yenilenecek terminal binasının eski yeri için ortaya attığı öneri ile iyi iş çıkarttı Oyman. Başkan Oyman katıldığı canlı yayınlardaki performansı ile de gelecek açısından dikkat çekti.

İYİ PARTİ EVDEYDİ
Gelelim İYİ Parti’ye. İYİ Parti de bu süreci evden yönetmeyi tercih etti. Başkan Azmi Kuvvetli parti il ve ilçe yönetimlerini video konferanslarla toplarken parti binası kapalı tutuldu. Bugünden sonra bütün partiler gibi İYİ Parti de kapılarını yeniden açıyor. Şunu da belirtelim ki, İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs süreci çok iyi yönetti. Örs sık sık yaptığı açıklamalarla partisinin isminden söz ettirdi.

MHP’DE SES SEDA YOK
Milliyetçi Hareket Partisi ise bu sürecin en pasif partisi idi. Ne gelen canlı yayın tekliflerini kabul etti MHP il yönetimi ne de gündeme yönelik açıklamalar yapıp siyasete yön verebildiler. Bu süreçte MHP yönetimleri pasif kaldı. Tek aktif oldukları yönleri vardı o da iktidar partisinin paylaşımlarını beğenmek.

MECLİS KAPALIYDI AMA…
Bu süreçte dikkat çeken Belediye Meclisi Üyeleri de vardı. Meclisler iki olağanüstü toplantı dışında kapalı olsa da Meclis üyeleri de korona süresince gündeme dahil olmaktan geri kalmadı. CHP’li Turgay Şahin 65 yaşı sınırlamasına takıldığından dolayı evden çıkmazken sosyal medyadan gündeme dahil olmayı ihmal etmedi. İYİ Parti’li Davut Çakıroğlu ve CHP’li Cüneyt Zorlu, Oktay Söğüt, Ömer Dayı da gündem belirleme konusunda iyi işler çıkarttı. AK Parti’den de Mustafa Yaylalı özellikle sosyal medyada dikkat çeken isimler arasındaydı.

Editör: Haber Merkezi