ENGELLİLERİMİZİN SESİ OLALIM
Trabzon’da yaşayan engelli vatandaşların engelsiz bir yaşam sürdürmesi en büyük arzumuz iken gelen bir takım şikâyetler tüm engelli vatandaşlar kadar bizleri de üzüyor. Sonuçta hepimiz bir engelli adayıyız. Bize ulaşan bir vatandaşımız şu ifadelere yer verdi: “Ben akülü araçla dolaşan engelli bir bireyim. Apartmana giriş ve çıkışlarda rampa olmamasından dolayı büyük sıkıntılar yaşıyorum. Birkaç kez küçük kazalar yaşadım. Aracım hasar gördü yaptırmak zorunda kaldım.

Kendim seyyar rampa koydum ama sabit rampa yapılması gerekiyor. Yetkililerden gereğini yapmasını talep ediyorum. Lütfen büyük sakatlıklar ve kazalar yaşanmadan tedbirler alınsın. Dışarıda rahatça dolaşmak bizim de hakkımız. Ancak biz daha dışarı çıkamadan engelle karşılaşıyoruz. Yapı ruhsatı 2 Eylül 1999'dan sonra alınan apartman ya da binalarda kanun gereği rampa inşa edilmesi bir zorunluluktur. Bu hususun denetlenmesini talep ediyorum.” Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda gerekeni yapacağını düşünüyoruz.

KENDİ ÇALDI KENDİ OYNADI
Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman dün Trabzon’da parti çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Karaduman özetle ülkenin ve vatandaşın ekonomik durumundan bahsedip Geçim İttifakı başlıklı değerlendirmeler yaptı. Karaduman açıklamasının ardından basın mensuplarının soru taleplerini ise geri çevirdi.

Saadet Partisi yönetimine ve Milletvekili Karaduman’a hatırlatalım ki bu tarz toplantıların sonunda soru cevap yapılır. Yoksa bu toplantılar tabiri caizse kendim çaldım, kendim oynadıma evrilir. Hele hele de Karaduman açıklamasının başında medyanın büyük kısmının iktidar tarafından kontrol edildiğini belirtip medyadan soru almaması kabul edilebilir bir durum değildir. Dediğimiz gibi bunları Saadet Partisi yönetimine ve Milletvekili Karaduman’a hatırlatmak istedik.

SABIR DİLİYORUZ
DSİ Trabzon Bölge Müdürlüğü Basın Bürosu’ndan, gazetemizin de köşe yazarı Murat Aydın amca acısı ile sarsıldı. Aydın acısını şu sözlerle paylaştı: “Değerli aile büyüğümüz, sevgili amcam Hamit Aydın, Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Her daim hoş sohbeti ile hatırlayacağım amcama Allah'tan rahmet diliyorum. Makamı ali, mekanı cennet olsun inşallah.” Cenazesi dün defnedilen Hamit Aydın’a Allah’tan rahmet, geride kalan ailesine sabır diliyoruz.

VE KAPI AÇILDI
TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Gela Japaridze'yi ziyaret etti. Kantarcı ziyaretle ilgili şunları belirtti: “Sarp Sınır Kapısı ve turizm konularını görüşüp fikir alışverişinde bulunduk. Misafirperverlikleri ve sıcak sohbetleri için Başkonsolos sayın Gela Japaridze ve Başkonsolos yardımcısı sayın Giga Kushitashvili beylere teşekkür ederim.” Bilindiği üzere dün itibarı ile Sarp Sınır Kapısı hizmete yeniden açıldı. Umarız, koronavirüs pandemisi ile uzun süre kapalı kalan Sarp Sınır Kapısı’nın yeniden açılması bölgeye de katkı sunar.

Editör: Haber Merkezi