ERSOY TRABZON’DA
Türkiye ve Trabzon’un önemli turizm merkezlerinden biri olan Sümela Manastırının, tümü nihayet ziyarete açılıyor. 2015 yılında restorasyona alınan ve 1. etabı 2019 yılında, 2. etabı da 2020 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından video konferansla ziyarete açılan Sümela Manastırı’nın, 3 etabı da bugün Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından ziyarete açılacak. Bu açılışla birlikte, uzun bir aradan sonra ziyaretçiler, ilk defa Sümela Manastırı’nın tamamını gezme fırsatı bulacak.

Bugün ziyarete açılacak 3. etap kısmında, Sümela Manastırının daha önce hiç görülmeyen yerleri de ziyaretçiler tarafından görülebilecek. Bakan Ersoy, Sümela Manastırı’nın tamamının gezilip görülebileceği açılış programına bugün Giresun’daki temaslarının ardından katılacak. Saat 16.00’da Giresun’dan Trabzon’a hareket etmesi beklenen Bakan Ersoy, saat 18.00 ile 19.00 arasında planlanan açılış programını gerçekleştirecek.

HACISALİHOĞLU’NUN HASSASİYETİ
CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’ndan dikkat çeken bir eleştiri geldi. Of İlçesine bir takım ziyaretler için giden Hacısalihoğlu, yol boyunca direklere asılmış Türk Bayraklarını sosyal medya hesabından paylaştı. Bayraklarının, solmuş görüntüsüne dikkat çeken Hacısalihoğlu, “Alan çalışması ve bir takım ziyaretler için Of ilçemizdeydik. Yol boyunca bu bayraklardan onlarcası direklere asılmış ve hepsi güneşten solmuş. Şanlı bayrağımızın rengi aldan pembeye dönmüş neredeyse. Bu görüntü ne şanlı bayrağımıza ne Of’a ne de Trabzon’umuza yakışıyor. İlgililere sesleniyorum lütfen gereğini yapın.” ifadelerini kullandı. Of Belediyesi bu eleştiriyi dikkate alıp bayraklarımızı en kısa zamanda değiştirecektir diye düşünüyoruz.

YABANCILARIN İLGİSİ SÜRÜYOR
Son yıllarda Trabzon, başta Körfez ülkeleri olmak üzere yabancı turistlerin gözdesi halinde. Her yıl binlerce turist kente gelirken son dönemlerde de yatırımlar yapılmaya başladı. Yabancı yatırımcılar Trabzon’da konut sektöründe de oldukça aktif. Şehir için olmazsa olmaz turizm konusunda her kim elini taşın altına koyuyorsa onu tebrik ediyoruz.

10 YILLIK BERABERLİK
Trabzon merkezli Karadeniz Hemofili Derneği’nin pandemi sonrası genel kurulu yapıldı. Türkiye’de bir örnek olan dernek yönetiminde hemofili olmayanlar yer alıyor. 2011 yılından bu yana dernekte aynı gelenek devam ediyor. KTÜ Hematoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı yapan Prof. Dr. Mehmet Sönmez başkanlığındaki yönetim 2011 yılından bu yana görevini sürdürüyor. Hastalar yönetimi, yönetim de hastaları bırakmıyor. İş adamları ve sağlıkçılardan oluşan Karadeniz Hemofili Derneği hemofili hasta ve yakınları arasında dayanışmayı sağlıyor, hasta yakınları ve çocuklarına da öğrenim bursu sağlıyor.

Editör: Haber Merkezi