BU NASIL İŞÇİLİK DİYE SORDU!
Ortahisar Belediye Meclisi CHP’li Üyesi Harita Oktay Söğüt alt ve üstyapıda devam eden çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Söğüt bakın neler dedi: “Altyapı çalışmalarının bir yıldır kahrını çeken Trabzon, altyapı bittikten sonra hızlıca üstyapının biteceğini beklerken, taş kaplama işinin kaplumbağa misali ilerlemesi yetmezmiş gibi taş kaplamanın ruh, renk ve estetikten yoksun olması, tüm Trabzonluları hüsrana uğrattı, uğratmaya devam ediyor. Altyapı çalışmaları başladığında şehrin ana ve ara birçok cadde ve sokağında Trabzon’la özdeşleşmiş Arnavut kaldırım taşlarının yerlerinden sökülmesi bazı tartışmaları beraberinde getirmiş, Başkan Zorluoğlu, bu taşların yerlerine koyulacağının sözünü vermişti.

Ağır aksak ilerleyen altyapı ve üstyapı çalışmaları kapsamında şimdi de Tabakhane Camii ile Uzun Sokak arasına Arnavut kaldırım taşları serildi, serilmeye devam ediyor. Fakat gelişigüzel ve baştan savma. Arnavut kaldırım taşlarının serilmesiyle beraber, herkes ‘bu nasıl işçilik’ sorusunu sormaya başladı. Kötü işçiliğin ortaya koyduğu görüntü Trabzon’a yakışan bir görüntü değildir.” Bakalım Büyükşehir Belediyesi’nden, Söğüt’e cevap gelecek mi.

USTAÖMEROĞLU’NA DESTEK GELDİ
Trabzon Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu, Yatırım Adası ile ilgili düzenlenen toplantının sınırlı sayıda katılımcı ile gerçekleşmesine tepki gösterince kendisine birçok STK ve odadan destek geldi. Ustaömeroğlu bu konuda oldukça haklı. Şehrin yıllardır bekleyen yatırımı ile ilgili toplantın yapılıyor ise orada konu ile ilgili muhatap birçok temsilci olmalıdır.

Ustaömeroğlu tepkisini şu sözlerle dile getirmişti: “Trabzon Arsin Yatırım Adası’nın yapımı ile ilgili Valilik’te toplantı yapılıyor. Toplantıya Ticaret Odası dışında konu ile ilgili meslek odalarının çağrılmamasına şaşırdım. Dev bir deniz dolgusu mevzubahis. Ekonomi önemli tamam da bunun denizi, dolgusu, mimarisi, statiği, şehir planlama teknikleri, çevresel değerleri hiç konuşulmayacak mı?”

YILDIRIM’A PLAKET
Gelecek Partisin Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Sinan Yıldırım plakete layık görüldü. Konu ile ilgili Gelecek Partisi’nden şu bilgi paylaşıldı: “Türkiye geneli iller arasında birinci olduğumuz teşkilat performansımız ve Gençlik Buluşması’nda göstermiş olduğumuz başarılarımızdan dolayı Gençlik Politikaları Başkanımız Mustafa Gözel Başkanımız Sinan Yıldırım’a plaketimizi takdim etti.”

İKTİDAR ÜRETİCİNİN YANINDA OLMALIDIR
Cumhuriyet Halk Partisi Vakfıkebir İlçe Başkan Yardımcısı Ziraat Mühendisi Gökhan Turt, fındık ile ilgili değerlendirmede bulundu. Turt: “Fındıkta hasat zamanı yaklaşıyor. Üretici açıklanacak fiyatı bekliyor. Bu yıl fiyatlar dolar bazında açıklanmalı ve en az 4 dolar olmalıdır. Ağustosta hasat başlıyor. Bu nedenle bir an evvel fiyatlar açıklanmalı ki üretici hasadını yapacağı ürünün fiyatını bilsin, hesaplamasını ona göre yapabilsin. Döviz kurlarındaki artışa çare olarak da kademeli fiyat açıklanması yapılmalıdır.

Yani temmuz ayında açıklanan fiyatla hasat sonunda açıklanan fiyat aynı olmamalıdır. Ayrıca bütün bu hesaplar yapılırken ihracatçıların değil, bakanlığın yıllık ürün verileri dikkate alınmalıdır. Bakanlık rekolte açıklaması yaparken ihracatçıların isteklerini değil gerçek tespitleri açıklamalıdır. Yapılan rekolte sayımlarını iptal edip tekellerin besledikleri kompradorların istekleri adına çalışma yapmamalıdır. İktidar üreticinin yanında olmalıdır.” Bizce de daha fazla zaman geçmeden fındık fiyatı makul şekilde açıklanmalıdır.

Editör: Haber Merkezi