YAZMAYA KALKSAK SAYFALARI BULUR


Türk sanatının önemli isimlerinden Ferhan Şensoy’un hayatını kaybetmesinin ardından Trabzon Sanatevi bir mesaj yayınladı. İşte o mesaj: “Türk Tiyatrosu çok kıymetli bir değerini kaybetti. Ferhan Şensoy aramızdan ayrıldı. Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden biriydi Ferhan Şensoy. Tek kişilik oyunu Ferhangi Şeyler, 1987 yılından beri aralıksız devam eden en tanınmış oyunudur. Birçok kesim tarafından Ferhangi Şeyler'in stand-up komedilerinin ilham kaynağı olduğu düşünülse de, kendisi bunu ‘Ferhangi Şeyler’den etkilenmiş olabilirler ama Ferhangi Şeyler bir stand up değildir.’ diyerek açıklamıştır. Kel Hasan Efendi'den günümüze gelen Ortaoyuncuları Kavuğu'nu Münir Özkul'dan devralmış ve Rasim Öztekin'e devretmiştir. Her oyununa emeği geçenlere, zaman gözetmeksizin oyun gelirlerinden pay vererek mali olarak da Türk Tiyatrosu'nda kendine özgü bir yer edinmiştir. Türk tiyatrosunun bu büyük isminin yaşam öyküsünü, ödüllerini, kitaplarını, oyunlarını, filmlerini, televizyon dizilerini, televizyon filmlerini ve reklam filmlerini buraya yazmaya kalksak sayfaları bulur. 1951 Çarşamba-Samsun doğumlu olan Ferhan Şensoy 70 yaşında aramızdan ayrıldı. Türk tiyatrosunun ve sanat camiasının başı sağ olsun.” Biz de Türk sanatının değerli ismi Şensoy’a Allah’tan rahmet, geride kalan ailesine başsağlığı diliyoruz.


***


TEHLİKEYE DAVETİYE


Trabzon’un sancılı trafiğine bir de ekip çalışmalarının eklenmesiyle daha da sıkıntıya sokulması vatandaşlar tarafından tepki topladı. Sahil yolundaki üst geçitlerde yapılan işlemler esnasında tek şeridin işgal edilmesine tepki gösteren vatandaşlar bu tarz işlerin gece; trafiğin yoğun olmadığı zamanlarda yapılmamasına anlam veremediklerini belirterek şehirdeki birçok çalışmanın bu anlayıştan uzak olduğunu dile getirdiler. Yoğunluğun olduğu zamanlarda bu gibi çalışmaların kazalara davetiye çıkarabileceğini dile getiren vatandaşlar yetkililerden bu konuda daha duyarlı olmalarını talep etti.

***


MUZAFFER KOMUTANA BORÇLUYUZ


Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı. BTP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Esenler Adem Baştürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş da katıldı. Kahramanlık marşlarının da okunduğu programda kürsüye gelen BTP lideri Hüseyin Baş, konuşmasına Atatürk’ün, “Yarabbi, sen Türk ordusunu muzaffer et. Türklüğün, Müslümanlığın düşman ayakları altında, esaret zincirinde kalmasına müsaade etme.” şeklindeki duasıyla başladı. Baş konuşmasını şu ifadelerle noktaladı: “Bu millet sahip olduğu her şeyi o muzaffer komutana borçludur. O olmasaydı hiçbirimiz bu topraklarda bu huzuru paylaşamayacaktık. O olmasaydı biz o savaşı kazanamazdık ama biz olmasaydık o bu savaşı yine kazanırdı. Lider böyle bir şeydir. Lider olmazsa hiçbir şey yapamazsın. Dünyanın en akıllı, marifetli adamı ol arkanda teşkilatın önünde liderin yoksa hiçbir şey yapamazsın. Allah'a hamdolsun, bu kadronun ebedi, ezeli lideri de vardır, bugün de lideri vardır. Tüm dünya şunu bilsin Bağımsız Türkiye Partisi olduğu sürece bu vatan için canını verecek birileri her zaman olacaktır. Allah bizlere bir daha bu zaferleri tekrarlamayı değil her sene bu zaferleri kutlamayı nasip etsin.” Genel Başkan Baş’ın da dediği gibi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e bu millet çok şey borçlu.


***


ÖRNEK HAREKET

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, ilçede düzenlenen “Orman Hayattır Sen de Bir Resim Al” isimli sergiye büyük destek vererek, fidanların toprakla buluşmasına katkıda bulundu. Trabzonlu birçok ressamın eserleri ile açılan sergide, Erbaşaran, 8 yaşındaki Ezgi Aydın’a bir resim hediye ederek, fidan bağışında bulundu. Erbaşaran, “Ülkemizde son dönemlerde çok sayıda orman yangını çıktı. Ormanlar, ağaçlar bizim oksijen depomuzdur. Fatih Sultan Mehmet Han, padişahlığı döneminde, ormanların önemine dikkat çekmek için, ‘Ormandan bir dal kesenin başını keserim’ fermanında bulunmuştu. Ecdadımızın torunları olarak bizler de ormanlarımızı, yeşilimizi, doğamızı korumalıyız. Ormanlarımıza yeni fidanlar kazandırmak için bu resim sergisini düzenledik. Sergimizde emeği olan Akçaabat Belediyesi, Akçaabatlılar Vakfı, Uluslararası Akçaabat Bilim Sanat Kültür Derneği ve Paris Trabzonlular Derneği ile birbirinden değerli sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Birlik beraberlik içinde biz bize yeteriz Türkiye’m.” dedi. Hem sergide emeği geçenleri hem de Erbaşaran’ın örnek hareketini tebrik ediyoruz.
 

Editör: Haber Merkezi