DEĞİŞİM BAŞLIYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Değişim Başlıyor” ana temasıyla hazırlanan Yeni Ekonomi Programı'nı (2020-2022) (YEP) bakanlıkta düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. YEP'in ilk yılını tamamladıklarını ve bir yıllık performansın sonunda programı revize ederek, ikinci yılın başlangıç vuruşunu yaptıklarını belirten Albayrak, 2019-2020 yıllarını “dengelenme dönemi” olarak adlandırdıklarını anımsattı. Albayrak, tarihin en büyük iki kur saldırısı, küresel piyasalardaki türbülanslar, Avrupa ekonomisinde küçülme gibi gelişmelerin yaşandığı zor bir dönemde dengelenme hedeflerinin başarıyla uygulandığını ve felaket senaryolarıyla toplumda hakim kılınmaya çalışılan saldırı döneminin yaşandığını söyledi. Ülkenin potansiyeline ve sahip olduğu altyapıya her zaman güvendiklerine dikkati çeken Albayrak, doğru hamleler sonucu kötümserliğin yerini günün ilk ışıklarıyla iyimserliğe bırakacağına hep inandıklarını dile getirdi.

TARIM YOK, İŞSİZLİK YOK!

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Haluk Pekşen açıklanan ekonomik program ile ilgili konuştu. Pekşen, “Hazine ve Maliye Bakanı ‘Değişim Başlıyor’ adını verdiği ekonomik programını açıkladı. Açıklanan programı izleyenlerin yüzünden düşen bin parça. Tarım, işsizlik, sanayi ve istihdam yok, büyüme mi o zaten hiç yok. Görüşüm şudur; en beklenilen ve acil değişim: AKP’den kurtulmaktır!”

ANLATILMAZ YAŞANIR

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora Trabzonspor-Beşiktaş maçı öncesinde Bordo-Mavili taraftarla buluşarak, “Heyecanı birlikte yaşıyoruz” dedi. Cora, Trabzonspor’un farklı galibiyetinin ardından da, “4-1 kere Maşallah. Karadeniz Fırtınası çok sert esti. Kartal'ı adeta yerle bir etti. Trabzonspor Beşiktaş'a futbol dersi verdi. Akyazı'daki coşku görülmeye değerdi. Anlatılmaz yaşanır. Bize bu zaferi yaşattığın için; Teşekkürler” paylaşımında bulundu.

ESNAF TEPKİ GÖSTERDİ

1-7 Ekim Emzirme Haftası öncesinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Ticaret Mektep Sokak’a yerleştirilen emzirme kabini tepkilere neden oldu. Şehrin en gözde noktalarından olan Uzunsokak ve Kahramanmaraş güzergahlarının ara geçiş noktalarından olan sokakta, çok sayıda esnafın da bulunduğu yere Bebek Bakım ve Emzirme kabini koyulması tepki doğurdu. Çevre esnafı duruma tepki gösterdi. Çünkü o nokta sokağın görüşünü kısıtlıyordu. Sokağın ortasına yerleştirilen Bebek Bakım ve Emzirme kabininin dükkanlarının önünün kapattığını ifade ederek duruma isyan ederken, Zabıta ekipleri de şikayetleri aldı.

KALEMİN BEREKETİ…

Albaraka Türk, kültür ve sanat alanındaki faaliyetleri kapsamında hat sanatına verdiği desteği sürdürüyor. Albaraka Türk’ün “Kalemin Bereketi Hat ve Tezhip Sergisi”, 1 – 12 Ekim 2019 tarihleri arasında Trabzon’da sanatseverlerle buluşacak. Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi’nde bugün saat 14.30’da açılışı gerçekleştirilecek “Kalemin Bereketi Hat ve Tezhip Sergisi”nde sanatseverleri bekliyor.

İSTANBUL’A 10 KİŞİLİK EKİP

İstanbul’da yaşanan 5.8’lik depremin ardından il geneli Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından inceleme altına alındı.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, mühürlenen ancak incelemeler sonrası mühürleri kaldırılan binaların durumunu tespit etmek için çalışma başlattı. Gelen başvuruların en kısa sürede sonuçlandırılması için Trabzon da dahil 34 ildeki uzmanlar megakente kaydırılarak ayrı ayrı ekipler oluşturdu. Ekipler, tüm ilçelere dağılarak belirlenen binalara giderek ayrı ayrı test yaptı. İstanbul’da çalışmalara katılan ekipler arasında Trabzon’dan 10 kişilik uzman bir ekibin de yer aldığı belirtildi. Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden gönderilen ekibin İstanbul’da çalışmalarını sürttüğü belirtildi.

Editör: Haber Merkezi