KONGRE ERTELENDİ
AK Parti Trabzon'da İl Başkanlığı görevine Sezgin Mumcu'nun getirilmesinin ardından il kongresinin gerçekleştirilmesi için harekete geçilmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 15 Şubat 2021 Pazartesi günü yapılması planlanan Ak Parti Trabzon il kongresi ertelendi. Kongrenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın program yoğunluğu nedeniyle 16 Şubat Salı gününe ertelendiği belirtildi.

ÇEBİ VEDA ETTİ
Trabzon Ortahisar Belediyesi, Şubat ayı meclis toplantıları, Başkan Ahmet Metin Genç Başkanlığında dün başladı. Meclisi siyasi partilerin il başkanlarının yanı sıra çeşitli STK Temsilcileri de yerinden izledi. Meclisin hemen başında AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı olarak atanan Selahaddin Çebi, meclis üyeleriyle vedalaştı.

Çebi’nin, Ortahisar Belediyesindeki meclis üyeliği ve idari görevinden ayrıldığını duyuran Genç, “Birlikte çalıştığımız hem belediye başkan yardımcısı olarak, hem de meclisimizin kıymetli üyesi olan Selahattin Çebi arkadaşımız AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı olması nedeniyle idari görevinden ve mecliste ki görevinden ayrılıyor. Biz kendisine, Ortahisar Belediyesinin kuruluşundan itibaren yaptığı büyük özverili çalışmalar nedeniyle meclisimiz olarak çok teşekkür ediyoruz. Yeni görevinden de başarılar diliyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

Çebi ise, “7 ve yıl, bazı arkadaşlarımızla 2 yıl beraber çalıştık. Ortahisar Belediyesi kurucu meclisinde olmaktan, sizinle beraber çalışmaktan onur duydum. Bundan sonra da devam edeceğiz. Siz bu sahada, biz başka sahada kadim şehir Ortahisar için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

VEKİLE TEKLİF GİTMİŞ
Yeni parti kurma hazırlığında olan Muharrem İnce, Trabzon ile de görüşmelerini sürdürüyor. İnce’nin Trabzon’da bir çok CHP’li ve İYİ Partili isim ile dirsek temasında olduğunu öğrendik. İnce’nin CHP’li eski bir milletvekili ile görüştüğü ve kuracağı partiye davet ettiği gelen bilgiler arasında. Ali Ayaz da İnce’nin görüşüp teşkilatlanma adına fikir alışverişi yaptığı isimler arasında.

MERCAN’A TEBRİK
AK Parti Ortahisar Gençlik Kolları Başkanlığı’na gençliğin başarılı ve sevilen ismi Oğuzhan Mercan getirildi. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Mercan’ı makamında kabul ederek, “Başarılı bir şekilde Ak Parti Ortahisar Gençlik Kolları Başkanlığını yürüten, Meclis Üyemiz Behlül Karakaş ile Ak Parti Ortahisar Gençlik Kolları Başkanlığı’na atanan Oğuzhan Mercan’ı belediyemizde ağırladık. Behlül Karakaş’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor bayrağı devralan Oğuzhan Mercan kardeşime başarılar diliyorum.” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜME RED
Trabzon’un Maçka ilçesinde bulunan Beşyıldız Konutları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binaları riskli ilan etti. Belediye Başkanı Koçhan, kentsel dönüşüm proje çalışması başlattı. Dün gerçekleşen meclis toplantısında CHP’li üç meclis üyesi projenin başlangıcı için gerçekleşen kamulaştırma onayına red oyu verdi. CHP’li üyelerin red oyuna rağmen onaylanan karar sonrası Başkan Koçhan, kentsel dönüşüm projesini resmen başlattı. Karar sonrası tüm binalar yıkılarak yeniden inşa edilecek.

Koçhan yaptığı açıklamada, “Beşyıldız Konutlarındaki vatandaşlarımızın mağduriyeti söz konusu ve bu konu ile ilgili tüm proje çalışmalarını tamamladık. Birileri tüm projelere ‘hayır’ demeye devam etsinler, biz vatandaşımızın yararını tüm çalışmalarımızı yapmaya hizmete devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi