KAPANMAYA KARŞIYIM
Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi, Mart ayı toplantıları dün başladı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç başkanlığında toplanan Belediye Meclisi’ni, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman ve İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Erdal Uzun da takip etti. Meclis’te söz alarak pandemi döneminde yaşanan durumla ilgili konuşan Belediye Meclisi CHP Üyesi Cüneyt Zorlu, Trabzon’da vaka artışına AK Parti kongrelerinin de neden olduğunu ifade ederken, “Karadeniz Bölgesi için önerilen 15 gün kapanma.” önerisine ise karşı çıktı.

Zorlu, “Bölgemiz ve şehrimiz özellikle bu konuda birinciliği kimseye kaptırmıyor. Şuanda üçüncülükteyiz. 65 yaş üzeri neredeyse 1 yıldır evde hapis. Bizler hafta sonları çıkamıyoruz. 21.00 ile 05.00 arası evlere hapis durumundayız. Kahvehaneler, lokantalar kapalı. Esnafımız can çekişiyor. Uzunsokak, Gazipaşa’da marka firmalar kapılarına kilit vurmuş durumda. Salgının dip yapmadığını ve bu konunun bizlerden gizlendiğini görmüş ve yaşamış durumdayız. Ulusal basında Trabzon’un kapanması gündeme getiriliyor.

Buna şiddetle karşıyım. Bilim Kurulu, bizlere aynı nakaratı tekrarlayarak, temizlik yapın, maske takın, sosyal mesafeye uyun diyerek oyalamakta. Fakat bu kurallara tüm siyasi partilerin uymaları gerekir. Özellikle AK Parti olarak sizlerin İl Kongreleriniz, İlçe Kongreleriniz, Kadın Kolları ve Gençlik Kollarında görünen tablo bu işin ciddi yapılmadığını ve Karadeniz’deki salgının neden arttığını göstermektedir. Bu konuda Sayın Bakanın Trabzon’a özür borcu olduğunu söylemem gerekiyor.” dedi.

KONGRELERDEN ÖNCEKİ TESPİT BU
Başkan Ahmet Metin Genç ise Karadeniz için tam kapanma yönünde bir karar olmadığını hatırlatarak, “Karadeniz’in kapanmaya dönük karar yok. Karadeniz’de yüksek olan iller var. Bu kongrelerden önceki bir tespit. Şu an Trabzon üçüncü sıraya düştü. İnşallah daha aşağılara düşer. Karadeniz’in bütün illerde yüksek oranda eş zamanlı olmasının makul olan resmi verilere veya bilimsel verilere dayanan açıklamasını görmedim. Bilim insanlarımız, tıp doktorlarımız vakaların eş zamanlı Karadeniz illerinde yükselmesi ile ilgili hafta sonu kısıtlılığı durumunda bölge insanlarımızın bir araya gelişlerinden dolayı kanaat oluştuğunu söylediler. Bilimsel veya sayısal istatistiki olduğu yönünde açıklama yapılmadı.” ifadelerini kullandı.

ZOR BİR İŞTİR
Meclis’te söz alan CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin altyapı çalışmalarını gündeme taşıdı. Şahin, “Trabzon’da hummalı bir alt yapı çalışması var. İyi bir çalışma. Ortahisar ilçemizin 30 yıllık geleceğine ışık tutan proje. Ben de onu hazla izliyorum ve zaman zaman takip ediyorum. Zor bir iştir biliyorum. Bizi muhalefet olarak bu işin içine çekmeye çalışan arkadaşlara ‘biraz sabır’ diyorum. Parke taşların üzerine asfalt dökülüyor ve taşlar çöpe atıldı diyenlere Murat Zorluoğlu’nun ‘Biz buraları eski halinde, parke yapacağız’ sözünü hatırlatıyorum. Siz de bu konu ile ilgili açıklama yapar mısınız?” dedi. Başkan Ahmet Metin Genç ise, “Şu an yapılanların hepsi geçicidir. Aynı zamanda Uzunsokak ve Maraş Caddesi ile ilgili cephe sağlıklaştırması yapılacak.” açıklamasında bulundu.

ADI TRABZON TAŞI!
Koruma Kurulu Üyesi de olan Ortahisar Belediye Meclisi AK Partili Üyesi Ufuk Hoş altyapı çalışmaları ile ilgili Meclis’te açıklamalarda bulundu. Hoş şunları dile getirdi: “Trabzon’un ön planda olan 3 caddesi. Uzunsokak, Kunduracılar ve Kahramanmaraş Caddesi üzerinde taban düzenlemesi ve cephe sağlıklaştırmasına bütün olarak başladık. Uzunsokak tamamlandı. Kunduracılar da tamamlandı taban anlamında. Kahramanmaraş Caddesi’nin Ulaşım Master Planı’nda alacağı yükü bekliyoruz. Aynı zamanda bahse konu taşların adı Trabzon taşıdır. Arnavut ustalar yaptığı için bu adı almış zamanında. O bölgeler aynı şekilde döşenecek.” ifadelerini kullandı. Belediye Meclisi’nin İYİ Partili Üyesi Davut Çakıroğlu da serilen asfaltın geçici olduğunu ekledi.

AKYÜZ SEÇİLDİ
Meclis’te gündem maddesi olarak istifa eden Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi yerine yeni üye seçimi görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Coşkun Şahin, Ortahisar Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirildikten sonra komisyon üyeliğinden istifa etmişti. AK Partili meclis üyelerinin verdiği önergeyle AK Partili Meclis Üyesi Nihat Akyüz, yeni üye olarak komisyona oybirliğiyle seçildi. Başkan Genç, komisyon üyeliğine seçilen Nihat Akyüz’e ‘hayırlı olsun’ dileklerini ileterek görevinde başarılar diledi. Mevcut durumda Plan ve Bütçe Komisyonu şu üyelerden oluştu: Hasan Yılmaz, Hüseyin Canım, Coşkun Şahin, Oktay Söğüt, Abdurrahman Kınalı.

Editör: Haber Merkezi