HUZURU YAŞAMAKTAYIZ

Bugün Ramazan ayının ilk günü olması dolayısıyla şehirde birçok isimden mesaj geldi. İşte gelen mesajlar: Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu: “Tüm insanlığı zulmetten aydınlığa kavuşturan, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, sabrın ve şükrün en güzel şekilde öğrenilip tatbik edildiği rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerif’e kavuşmuş olmanın huzuru ve mutluluğunu yaşamaktayız. Güzelliklerle dolu olan bu rahmet ve mağfiret ayında nefsani talep ve hırslarından uzaklaşarak Yüce Allah'ın rızasını kazanma çabasına girmekteyiz. Ramazan-ı Şerif, ibadet ve sabrın yoğunlaştığı mukaddes bir aydır. Dualarımızla, tövbelerimizle ve ibadetlerimizle geçireceğimiz bu güzel ay, nefsimizi terbiye etmek ve kötülüklerden arınmak, ahlaklı ve erdemli insan olabilmek için en büyük imkândır.”

RAHMET AYI

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta: “Öncelikle Mübarek Ramazan ayının aziz milletimiz ve Trabzonlu hemşerilerime güzellik, barış ve kardeşlik getirmesini içtenlikle diliyorum. Bu akşam İlk teravih namazımızı evlerimizde kılacak ve yine ilk sahurumuza kalkmış olmanın hazzını ve huzurunu yaşayacağız. Bir ay boyunca sahurda huzur bulacak, gün boyu manevi haz duyacak, arkasından da iftar sofralarında verilen nimetlere kavuşacağız. Bizi rahmet ve mağfiret müjdecisi Ramazan ayına kavuşturan Allah’a sonsuz hamd ve senalar olsun. Ramazan Ayı Kur’an Ayıdır. O, Kur’an’la şereflenmiş, on bir ayın sultanı makamına yükselmiş, rahmet, fazilet ve günahlardan arınma ayıdır. Ramazan ayı rahmet ve mağfiret ayıdır.”

BAĞIŞ KAPILARI AÇILIR

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu: “Gönülleri yakınlaştıran, dargınlıkları unutturan, kardeşlik ve iyilik duygularının yeşermesine imkân veren on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayına erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır. Allah'ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı aydır. Sevgili Peygamberimiz, Ramazan ayında içtenlikle yapılan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağını bildirmiştir. İnsanın kendisini disipline ettiği, iç dünyasını gözden geçirdiği Ramazan ayı, manevi dünyamızın her türlü olumsuzluktan arınması için de en büyük vesiledir. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazanı Şerif; milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olsun. Cenab-ı Allah ibadetlerimizi kabul eylesin, bizleri birlik ve beraberlik içerisinde Ramazan Bayramı'na kavuştursun.”

GÜNAHLAR BAĞIŞLANIR

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim: “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş ayı olan, gönülleri yakınlaştıran, dargınlıkları unutturan, kardeşlik ve iyilik duygularının yeşermesine imkan veren on bir ayın sultanı mübarek Ramazan-ı Şerif'i hep birlikte karşılamanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz. İnsanın kendisini disipline ettiği, iç dünyasını gözden geçirdiği Ramazan ayı, manevi dünyamızın her türlü olumsuzluktan arınması için de en büyük vesiledir. Merhametin, iyiliğin, umut ve huzurun habercisi 11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif tüm Müslüman alemine kutlu ve hayırlı olsun. Hadis-i Şerif'de ‘Ramazan orucunu inançla ve karşılığını yalnızca Allah'tan bekleyerek tutan kimsenin geçmiş günahları bağışlanır.”

GÖNÜL BAĞIMIZ KUVVETLENECEK

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi: “Bizleri bir kez daha mübarek Ramazan’a kavuşturan Rabbimize hamd olsun. Ramazan-ı Şerif’in kurtuluşumuza, huzurumuza, sağlık, sıhhat ve mutluluğumuza vesile olmasını diliyorum. Ramazan-ı Şerif kötülüklerden uzaklaşarak iyiliğin erdemini fark etmenin, yardımlaşma ve kardeşlik duygularını çoğaltmak için bir fırsattır, aynı zamanda bir arınma ayıdır. Hep birlikte bu manevi atmosferi yeniden yaşamaya ve gönül bağımızı kuvvetlendirme imkanı bulacağız, birbirimiz için dua edeceğiz, uhuvvetimizi sağlam tutacağız. Ramazan ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi hatırlamayı, kardeşlerimizle yardımlaşmayı, dayanışmayı, merhameti beraberinde getirir. Rabbimden Ramazan-ı Şerif’in kurtuluşumuza, huzurumuza, sağlık, sıhhat ve mutluluğumuza vesile olmasını diliyorum.”

NİYETİNİZ KABUL OLSUN

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi İYİ Parti Üyesi Neşe Ay: “On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayı milletimize ve bütün Müslümanlara hayırlı olsun. İnsanlar arasında dayanışma ruhunu, yardımlaşmanın, birlik beraberliğin perçinlenmesine vesile olan Ramazan ayı kişinin iç dünyasını tazelediği, şükretmeyi, ihtiyacı olanları hatırlamayı, samimiyeti sevgiyi, hoşgörüyü hatırlatan kutsal bir aydır. Ramazan ayının kutsal güzelliği ile bütünleşen kalplerin huzuru daim olsun. Niyetiniz ve dualarınız kabul olsun. Ramazan ayımız hayırlı olsun

Editör: Haber Merkezi