KATKI SUNACAKTIR!
Uzun süredir ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcılığı için Trabzonlu bir isimin göreve getirilmesi talebi karşılık bekliyor. Bu talebin ardından ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcılığı için Kemal Kılıçaslan isminin geçtiğini öğrendik. Hayratlı olan Kılıçaslan, Zihni Derin Çay Fabrikası Müdürü olarak görev yapıyor. Kılıçaslan sektörde büyük tecrübeye sahip ve altıncı fabrikada görev yapıyor. 42 yıldır sektörde görev yapan Kılıçaslan’ın göreve gelmesi bölgeye de katkı sunacak ve tartışılan boşluk doldurulacaktır.

O İMAMA SERT SÖZLER
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı, Ayasofya Camii’nde yapılan icazet töreninde imamın kullandığı sözler tepki çekmeye devam ediyor. Konuyla ilgili dün Ortahisar Belediye Meclisi’nde söz alan CHP’li Üye Cüneyt Zorlu, imama sert sözlerle yüklendi: “Bu aralar sıkça yapılan ve yapanların yanına kar kalan Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan hakaret ve yapanların hiç bir cezai kovuşturmaya uğramamasıdır. Alenen atamıza hakaret edilmiştir. Bizler de bu meclis çatısı altında büyük önder Atatürk’ün ve onun devrimlerinin işaret ettiği zihniyetin temsilcileriyiz.

Allah’ın evinde, Allah’ın indirdiği son dini yaymak ve insanlara güzel ahlakı öğretmekle görevli bunun gibi zatların esasen kafir ve zalimlerin kendilerinin olduğunu buradan halkımıza duyuruyorum. Ayrıca bu ve bunun gibi yobazların bizim bölgemizden çıkması ayrı bir üzüntü verici konudur. CHP, İYİ Parti ve MHP bu konuda duruşunu göstermiştir. Eminim ki AK Parti’nin bu konuda duruşu aynıdır, değişmemiştir.” dedi. Zorlu’nun Meclis’te destek gören bu sözlerine biz de katılıyoruz.

BİR YOL HİKÂYESİ
Trabzon’un Yaylacılar Grubu sezonun gelmesi ile birlikte yine doğanın tadını çıkarmaya başladı. İsmail Kansız, Salih Özkan, Hasan Kamber ve Bülent Deveci’den oluşan grup bölgenin birbirinden güzel yaylalarından canlı yayınlar da yapıp il dışındaki vatandaşların özlemini gideriyor. İşte bu gezilerin birinde Deveci’den dikkat çeken bir paylaşım geldi. Bakın Deveci ne diyor: “Bir yol hikâyesi… Mevsim gelmesiyle birlikte, yurt genelinde yaylalara doğru göç başladı. Trabzon yaylalarında da olduğu gibi... Yazının başlığında da belirttiğimiz gibi, bir yol hikâyesi var ki adeta dillere destan gibi. İki fotoğrafa bakıldığında beton yollar, diğerinde ise çukurlar. Araçların geçmekte zorlandığı yol. Güzergâhı mı? Haçka Yaylası’nda, başlayıp batı istikametine giden ve birçok yaylaya ulaşımı sağlayan ana arter.

Yol üzerindeki yaylalar, Holefter, Beypınarı, Derinoba, Taşlıoba, Mozola, Boğoç, Akkese ve sonunda varılacak yer Kadırga Yaylası. Kadırgaya Yaylası’na çıkan bir diğer güzergâh ise Tonya, Beşikdüzü ilçelerinden gelen güzergah adeta bölünmüş yol gibi. Yaylalarda yaşayan, hayvancılıkla uğraşan yerleşikler ve günü birlik yaylaları gezen insanların sitemi buna. İddia şu ki; beton yolların geçtiği yaylalar, milletvekillerinin yaylaları. İddia bize ait değil. Ayrıca, Tonya-Fol ve Erikbeli yaylaları da, beton yoldan nasibine düşeni almış. Kadırga Yaylası’na kadar bu yol otoban gibi. Yapanlar teşekkürü hak ediyor. İddialar ilginç gelince, Yaylacılar Grubu olarak gündeme getirmek istedik.

Bilgi notu Trabzon yayla yolları, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet alanı içerisinde. Amaç üzüm yemek. Yetkililer yaylalardan yükselen bu sesi duyar da soruna el atar, iddialar ve şikâyetler son bulur. Bizden hatırlatma: Haçka Yaylası güzergâhından, Kadıfa Yaylası istikametine giden yol adeta tarla görünümünde. Beypınarı, Isırganlık mevkiinden görülen Tonya- Beypınarı yolu adeta gerdanlık gibi.” Yaylacılar Grubu’nun gündeme getirdiği iddiaya bakalım cevap gelir mi.

Editör: Haber Merkezi