SAĞLIK DURUMU NORMALE DÖNÜYOR
Trabzon'un Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu'ndan güzel haber geldi. Koronavirüse yakalandığını sosyal medya hesabından duyuran ve tedavi altında olan Başkan Sarıalioğlu, tedavinin ardından taburcu olduğu duyuruldu.

Duyuruda şu ifadeler kullanıldı: “Değerli hemşehrilerim; Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 6 gün süren koronavirüs tedavisinin ardından tedavi sürecimi tamamlayarak taburcu edildim. Sağlık durumum normale dönüyor. Tedavim süresince arayıp şifa temennilerini dile getiren, mesaj atan, dualarını gönderen, bilgi almak için hastaneyi ve beni defalarca arayan aileme, dostlarıma, arkadaşlarıma, Oflu hemşehrilerime kendim ve eşim adına içten teşekkürlerimi sunarım.

Bu zor süreçte başta bizi tedavi eden doktorlarımız olmak üzere, Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tüm çalışanlara şükranlarımı iletirim. Yüce Allah'tan bu musibeti yeryüzünden tez zamanda kaldırmasını temenni eder, hastanelerde ve evlerde şifa bekleyen tüm insanlara acil şifalar dilerim.” Başkan Sarıalioğlu’na tekrar geçmiş olsun diyoruz.

BAYRAM BAYRAM TARTIŞTILAR
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun şehit Eren Bülbül’ün mezarını ziyaret etmesi üzerine AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora açıklama yap;tı. Cora, “CHP dostlarına dikkat etmelidir! Yoksa duvara toslar, bugün olduğu gibi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçimlerde HDPKK ile kol kola girip Trabzon’da Eren Bülbül’ün kabrini ziyaret etmesi samimi olmamıştır.

Aradan yıllar geçtikten sonra Şehit Eren Bülbül’ü hatırlamak İstanbul’daki gizli iş birliğinin üstünü örtmek, bozulan imajı düzeltme çabasıdır. Şehit annesi Ayşe Bülbül bu oyunu görmüş ve buna izin vermemiş, oyunu bozmuştur. HDP ile can ciğer kuzu sarması olanların bugün Maçka’da şehit mezarı başında dua etmeleri gösteriden başka bir şey değildir. Bunun içindir ki ciddiye alınmayıp, şehit ailesi tarafından kabul edilmediler” dedi.

Milletvekili Cora’nın bu açıklamalarına CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’dan cevap geldi. Kaya şunları dile getirdi: “Sayın Cora, gerçekten çok yazık! Bari şu mübarek bayram gününde bunu yapmasaydınız. Kurban Bayramını kutladığımız şu günlerde nifak tohumu ekmekten ve iftira atmaktan uzak dursaydınız. Ama görüyorum ki duramamışsınız. Bırakın bir siyasetçi olmamı bir Trabzonlu olarak açıklamanızı okuyunca sizden utandım.

Ekrem İmamoğlu Trabzon'un evladıdır, bu toprakların insanıdır. Bu topraklardan sağcı çıkar, solcu çıkar, ilerici çıkar, gerici çıkar ama asla vatan haini çıkmaz. Bunu bilmiyor musunuz Salih bey? Bunu bilemeyecek kadar Trabzon’u ve Trabzonluları tanımıyorsanız niye siyasetle uğraşıyorsunuz? Allah'tan af, milletimizden özür dileyin.”

TRABZON İNSANI DEĞERLERİNE BAĞLIDIR
CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu da, AK Parti Milletvekili Salih Cora’nın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili sözleri üzerine açıklamada bulundu.

Hacısalihoğlu, “Trabzon insanı hırçın ve onurludur. Merttir, vatanseverdir. Bütün değerlerine bağlıdır. İradesini hiç kimseye teslim etmez. Önderleri liyakatli ve bilgilidir. Tevazulu ve delikanlıdır. Sorunları hür iradesi ile çözendir.

Bayramlar barışın, hoşgörünün ve anlayışın hâkim olduğu geleneklerimizdendir. Kabir ziyaretleri bayram geleneğimiz, dinimizin öğretilerindendir. Milletvekillimiz diğer şehitliklerimizi ziyaret etmeli ve muhalif parti yöneticilerini de davet etmelidir. İnsani ve medeni olan budur” diye konuştu.

AYVAZOĞLU’NDAN UYARI VAR!
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu Kurban Bayramı mesajında koronavirüs salgını ile ilgili uyarı yapmayı ihmal etmedi. Ayvazoğlu’nun mesajı şöyle: “Bereket, huzur ve kardeşlik dolu nice bayramlara ulaşmak ümidiyle tüm İslam aleminin Kurban Bayramı mübarek olsun. Maske, mesafe, temizlik kurallarına uyarak gönülden bayramlaşacağımız bir bayram olması dileğimle.”

ACI GÜN…
Ahıskalıoğlu ailesinin acı günü... Selahattin, Sebahattin ve Alaattin Ahıskalıoğlu’nun anneleri Nazmiye Ahıskalıoğlu hayatını kaybetti. Ahıskalıoğlu’nun cenaze namazı bugün saat 11:00’da İskenderpaşa Camii’nde kılınarak Sülüklü Mezarlığı’na defnedilecek. Nazmiye Ahıskalıoğlu’na Allah’tan rahmet evlatlarına ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi