YILDIZLAR GELİYOR
Trabzon, yeni bir salon turnuvasına ev sahipliği yapacak. Daha önce iki kez efsane isimler ile salon turnuvası gerçekleştiren deneyimli Gazeteci Hakan Yoloğlu bu kez turnuvayı Türk futbolunun efsane ismi Özkan Sümer adına düzenliyor. Daha önceki yıllarda iki kez bu organizasyonu sorunsuz şekilde hayata geçiren Yoloğlu ilk turnuvada; Hami Mandıralı, Fatih Tekke, Yattara, Orhan Kaynak, Orhan Çıkrıkçı, Emrah Eren, Hans Somers ve Musa Büyük gibi kırk futbolcuyu şehre getirmişti.

Yoloğlu ikinci turnuvayı ise şehit aileleri yararına düzenleyerek dizi oyuncuları ve efsane futbolcuları bir araya getirmişti. Bu turnuvada da Hami Mandıralı, Rüştü Rençber, Emre Aşık, Hakan Ünsal, Hamit Altıntop gibi milli takım oyuncular ile ünlü oyuncular Emre Kızılırmak, Alper Türedi, Çetin Altay ve Ruhi Sarı’yı turnuvada bir araya getirmişti. Bu yıl Özkan Sümer adına düzenlenecek turnuvada da birbirinden ünlü yıldız futbolcular Trabzon’da sahaya çıkacak. Büyükşehir Belediyesi’nin üstlendiği organizasyon şehre keyifli anlar yaşatacağa benziyor.

TİSKİ’DEN CEVAP!
Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü’nden, BBP Trabzon İl Başkanı Yahya Aksu’ya cevap geldi. Cevap şu şekilde: “BBP Trabzon İl Başkanı Sayın Yahya Aksu tarafından sosyal medyada yapılan paylaşım ve basında yer bulan söylemleri üzerine bir açıklama yapma mecburiyeti ortaya çıkmıştır. Söz konusu ilçemiz olan Tonya’nın köyden mahalleye dönen bazı bölgelerinde özellikle aşırı yağışlar sonrası içme suyunda çok seyrek de olsa bulanıklık sorunu oluşması tarafımızca tespit edilmiş ve proje çalışmalarına başlanılmıştı.

Gelinen noktada söz konusu sorunu tamamen ortadan kaldıracak, Melikşah-Karaağaçlı Grup İçme Suyu İsale Hattı ve İçmesuyu Arıtma Tesisi Projesi TİSKİ tarafından tamamlanmış olup, işin yapım ihalesi İLBANK A.Ş. tarafından Ağustos ayı içerisinde yapılacaktır. İş tamamlandığında Tonya ve Vakfıkebir’in toplam 22 mahallesine daha kaliteli içme suyu temin edilmiş olacaktır.” Bu tarz sıkıntılar şehirde birçok noktadan gelirken, Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuyla daha hızlı şekilde ilgilenmesi gerektiğini hatırlatmış olalım.

BU DURUM TRABZON’A HİÇ YAKIŞMIYOR!
Trabzon’un sahil bandını esir alan kötü koku son günlerde yine kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Büyükşehir Belediyesi kendi üstlerine düşeni yaptıklarını belirtip topu Karayolları’na atmış olsa da kim sorumlu ise bu sıkıntının önüne geçilmeli. Yapılacak kalıcı bir çalışma ile şehir bu kokudan kurtulmalıdır. Tam da turizm sezonunun ortasında olduğumuz bu günlerde Trabzon’a bu durum hiç ama hiç yakışmıyor.

AĞAÇLARI KATLETMEYİN!
Ormanlardaki çam ağaçlarının gövdesinden çıra almak uğruna, asırlık çam ağaçlarının katledildiği öne sürüldü. Karadağ Yaylası ormanlık alan içerisinde çok sayıda çam ağacının tahrip edildiği belirtilirken, durumu gören duyarlı bir vatandaş cep telefonuyla çektiği görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Durum sosyal medyada büyük tepki çekti. Tüm vatandaşlarımızı ormanlarımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz. Yaşadığımız bunca yangın ortada iken ormanlarımıza daha da sahip çıkmamız gerekiyor.

Editör: Haber Merkezi