KISA MESAJ DİKKAT ÇEKTİ

Trabzonspor’un Süper Kupa’nın sahibi olması nedeniyle tebrik mesajları gelmeye devam etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından, “Süper Kupa Finali’nde şampiyon olan Trabzonspor’u tebrik ediyorum.” derken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise, “Süper Kupa şampiyonu olan Trabzonspor’un futbolcularını, teknik ekibini, yönetimini ve taraftarlarını kutluyorum.” ifadelerini kullandı. Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise Trabzonspor’u sosyal medyadan kutlamakla yetinmeyip, Kupa Finali’nin sonrasında, Trabzon halkına, “Merhaba Şampiyon Şehir” diye selamlayarak kısa mesaj gönderdi. Kısa mesajla da Trabzonspor taraftarlarına kutlama mesajı gönderen Babacan dikkat çekerken, Trabzon’a verdiği önemi bir kez daha gösterdi.

İKTİDARA GELEN EN BÜYÜK ELEŞTİRİ



AK Parti Trabzon İl Başkan Dr. Sezgin Mumcu’nun geçtiğimiz hafta, Kardeşlik ve Kucaklaşma Seferberliği başlattıklarını duyurup, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı’nın planlaması dahilinde parti organları teşkilatın tüm üyeleri ile birlikte yazı sahada geçirecek demesinin ardından sahada hareketlilik başladı. İktidar partisi mensupları görev dağılımı ile birlikte sahayı diri tutup ziyaretlerini sürdürüyor. Bu ziyaretlerde iktidarın en çok eleştiri aldığı konu doğal olarak ekonomi. Bakalım sahadan alınan bu eleştiriler nasıl giderilecek. Bunu zamanla göreceğiz. 


FESTİVAL ELEŞTİRİSİNE DESTEK GELDİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, dün gazetemize konuşmuş ve Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini eleştirmişti. Şahin, “Vatandaşı şikayetleri karşısında vurdumduymazlar. Festivallerle halkın tepkisini örtme gayretindeler.” ifadelerini kullanmıştı. Şahin’in festivalle ilgili açıklamasına bir çok isimden destek geldi. Bakalım Büyükşehir Belediyesi’nden bu konuda bir cevap gelir mi.


EKONOMİNİN DURUMU TABLODA

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman ekonomi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Oyman bakın neler dedi: “‘Tüm dünyada aynı şekilde fiyatlar artıyor.’ ‘Avrupa bitmiş.’ diye vatandaşın kafasını meşgul etmek adına ortaya atılan sahte bilgilere karşı ülkemizin de kurucu üyesinden olduğu OECD (Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü) haziran ayı istatistiklerini kontrol edelim. Ekte verilen tablolara göre gıda ve enerji enflasyonu ayrı ayrı verilmek üzere diğer ülkelerde enflasyon oranlarında hafif bir artış görülürken Türkiye’deki artışın vahim durumu ve ciddiliği ortadır. Geçtiğimiz yıl ekonomik sıkıntılarını dinlediğimiz Arjantin’i bile sollamış, tabloda yer almayan Suriye ve Venezuela gibi ülkelere doğru yol almış hatta ENAG verilerine göre geçmiştir. Bugün evinize aldığınız tüpe, sofranızdaki ekmeğe, ay sonu gelen faturalara bakmayıp, ‘Diğer ülkeler batıyor, AK Parti ile 2023’de Türkiye ekonomik güç olacak.’ diyerek, sürekli gündemi dış güçlere bağlayan siyasilerin tek derdi makamlarındaki keyfiyettir. Vicdanı olan her insan bilir ki mevcut tablonun sorumlusu mevcut hükümetin ta kendisidir.” Tabloda Türkiye’nin durumu gerçekten ekonominin boyutunu tam anlamıyla göz önüne seriyor.

Editör: Haber Merkezi