SİYASİ KURNAZLIK
AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş, kongre sürecine dair partililerini hedef alan çıkışta bulundu. Demirtaş, İl Başkanı Haydar Revi’ye tam destek verirken şunları dile getirdi: “İnandığımız yolda yürümeye devam ediyoruz. Bu hafta ilk kongrelerimize, Hayrat ve Araklı ilçe kongrelerimizi yaparak başlıyoruz. İl Başkanımız görevinin başında. İl yönetimi büyük bir özveri ile kongrelere hazırlanırken sağda solda, Revi yoksa ben varım, diyen yol arkadaşlarımız var. Bu ifade 6 yıldır il başkanlığı yapan başkanımıza saygısızlıktır. Çünkü ben göreve hazırım diyen bir il başkanı varken, ya çıkarsınız; ben adayım, dersiniz ya da Revi yoksa ben varım demek için genel merkezin kararını beklersiniz. Göreve devam eden ve heyecanla bu göreve devam edeceğini ifade eden bir il başkanı varken, ‘yoksa’ diyerek siyasi kurnazlık yapmaya çalışmaları dışardan hiç hoş görünmüyor.” Demirtaş bu sözlerinde çok haklı. Aday olan ‘adayım’ der. Sahaya iner karşılığını görür. Nabız yoklayıp isim parlatmaya çalışarak siyasi kurnazlık yapmaya ne gerek var ki.

TABELA PARTİSİ BİLE OLAMADILAR
Deva Partisi ve Gelecek Partisi’nin Trabzon İl Başkanları atandı, yönetimleri de yavaş yavaş belli oluyor. Ancak gözlemlediğimiz iki partinin de tabela takacak bir İl Başkanlıkları hâlihazırda kurulmuş değil. Siyasette istediğini alamayan hareketler “tabela partisi” diye nitelendirilip başarısız olarak tanımlanırlar. Görüyoruz ki bu iki parti şuanda tabela partisi dahi olamadı. Bu iki parti bu kaplumbağadan bile yavaş şekilde hareket etmeye devam ederse siyaset arenasındaki durumlarını az çok kestirebiliyoruz. Ne diyelim hızlanırlar herhalde.

GÖRÜNEN O Kİ İSTİFA GELECEK
Deva Partisi’nde İl Başkanı Gökhan Onur krizinin sürdüğü öne sürüldü. Gökhan Onur’un, babası Nusret Onur’un AK Parti’de siyaset yapması nedeni ile tartışılınca istifasını Genel Merkez’e geçtiğimiz haftalarda sunduğu fakat kabul görmediği öne sürülmüştü. Bu gelişmenin ardından şimdi yeni bir yol haritası aranıyormuş. Görünen o ki bir istifa olacak. Ama o istifa baba Onur’dan mı yoksa oğul Onur’dan mı gelecek onu da zaman gösterecek.

ORTAM KIZIŞTIRMAYMIŞ…
Geçtiğimiz gün bu satırlardan MHP İl Başkanlığı için Nihat Birinci’nin de aday olarak çıkabileceğini yazmıştık. Birinci, isim vermeden bize cevap vererek bakın neler yazdı: “Siyasi partilerin kongre süreçlerinde yerel basın, birçok ismi aday olarak ortaya atar ve ortamı kızıştırır. MHP'nin kongre sürecinde de bu tür yayınlar yapılmaktadır. Bugün yerel gazetelerimizin birinde; ‘Nihat Birinci, MHP Trabzon İl Başkanlığına aday olabilir’ şeklinde bir yazı kaleme alınmış. Benim, liderimiz Sn. Dr. Devlet Bahçeli'ye olan sadakatim, MHP şuurum, dava adamlığım, arkadaşlarıma olan saygım, MHP Trabzon İl Başkanlığı’na aday olmaya müsaade etmez.” Öncelikle şunu belirtelim ki bizim yayın şiarımızda ortamı kızıştırmak gibi bir şey olmaz. Biz duyduğumuzu yazarız ki, Nihat Birinci de bugün MHP İl Başkanlığı için potansiyel isimlerden bir tanesidir. Şunun da altını çizelim ki Nihat Birinci ismini yazıp gündeme taşımasak fikrini de kimse öğrenemeyecekti. Birinci’den kendisini gündeme taşıdığımız için teşekkür beklemiyoruz ama “ortam kızıştırma” çamurunun üzerimizde tutmayacağını belirtmek istiyoruz.

KRİZ DEVAM EDİYOR
İYİ Parti İl Kongresi’nde yaşanan Üst Kurul krizi sürüyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi ve Ortahisar Belediye Meclisi Grup Başkanvekilliği görevinden Davut Çakıroğlu’nun istifası ile kriz tırmanmıştı. Şimdi de doğu ilçelerinden birinde başkan ve yönetiminin Üst Kurul’a yazılan bir isme itiraz ettiği, itirazlarının kabul görmemesi halinde istifalarını sunacaklarını öğrendik. İlçeyi bilsek de parti içi kriz olur da aşılabilir diye şimdilik yazmıyoruz. Bakalım İYİ Parti’deki bu kriz aşılabilecek mi.

Editör: Haber Merkezi