TÜNEL AKVARYUM İÇİN TARİH VERİLDİ

Ortahisar Belediyesi'nin eylül ayı meclis toplantıları dün başladı. Toplantıların ilk gününde açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Tünel Akvaryum projesi hakkında bilgi verdi. Başkan Genç, “Tünel akvaryumda son tarih 30 Kasım. İnşallah zamanında teslim alıp şehrimizin hizmetine sunacağız. Hem turistleri şehrimizde tutabilmek hem de şehrimizin insanları için önemli bir proje.” ifadelerini kullandı.

TRABZON'DA BİR İLK

Trabzon’da bir ilk olan Robotekno Koleji, Akçaabat ilçesinde açılışını yaptı. Okulun açılış törenini Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim gerçekleştirdi. Kırmızı kurdeleyi keserek açılışı yapan Ekim, okulun Akçaabat’a ve tüm Trabzon’a hayırlı olmasını diledi. Okulu gezen Başkan Ekim, Okul Müdürü Ayşe Eren Kanbir’den bilgi aldı. Dersliklerde ve laboratuvarda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’e, Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez de eşlik etti. Başkan Ekim ve Kaymakam Kurtyemez, okul yetkililerine sorular sorarak tavsiyelerde bulundu. Osman Nuri Ekim ve Ramazan Kurtyemez’in ziyareti sonrası Okul Müdürü Ayşe Eren Kanbir, Kurucu Müdür Tuğrul Önal ve Müdür Yardımcısı Yetkin Çelik toplantı salonunda velilerle buluşarak açıklamalarda bulundu. Robotekno Koleji, 28 derslik ve 15 eğitimci kadrosuyla, Anadolu Lisesi ile Meslek Lisesi eğitimini karma bir şekilde öğrencilerine verecek. Robotekno Koleji’nde devlet desteği ile yüzde yüz burslu okumak isteyen öğrencilerin, kayıtlarını 30 Eylül’e kadar yaptırmaları gerektiği belirtildi.

ÇOK SAYIDA MAHALLEDE KESİNTİ YAŞANACAK!

Trabzon'da Akçaabat, Beşikdüzü, Maçka, Ortahisar ilçelerine bağlı mahallelerde elektrik kesintileri yaşanacağı açıklandı. ÇORUH Elektrik A.Ş.'den yapılan bilgilendirmeye göre: Trabzon'un Maçka İlçesine Bağlı; Ormaniçi Mahallesi, Çayırlar Mahallesi ve Kuşcu Mahallesi'nde yarın 09.00 ile 12.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon'un Maçka İlçesine Bağlı; Ergin Mahallesi ve Arıkaya Mahallesi'nde yarın 13.00 ile 16.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon'un Akçaabat İlçesine Bağlı: Darıca Mahallesi'nde yarın 09.00 ile 14.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon'un Ortahisar İlçesine Bağlı; 1 Nolu Erdoğdu Mahallesi'nde cumartesi 09.00 ile 16.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon'un Beşikdüzü İlçesine Bağlı; Beşikdağ Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi'nde cumartesi ve pazar 09.00-16.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon'un Ortahisar İlçesine Bağlı; Sayvan Mahallesi'nde yarın ve cumartesi 09.00-16.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak.

ÖNLEMİNİZİ ALIN DİKKAT EDİN!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Doğu Karadeniz Bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı geldi. Meteoroloji'nin açıklaması şöyle: “Doğu Karadeniz’de bugün ve yarın beklenen gök gürültülü sağanak yağışların bölge genelinde kuvvetli, Giresun ve Trabzon çevrelerinde çok kuvvetli yer yer şiddetli (51-100 Kg/m2), Trabzon’un doğusu ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde şiddetli ve aşırı (100 Kg/m2 üzeri) olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yerel kuvvetli rüzgar ve fırtına, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” Yaşanabilecek olası afetlerden nasibimizi almamak için meteorolojinin bu uyarılarına kulak vermeli ve önlemimizi almalıyız.

Editör: Haber Merkezi