BU KIŞ ZOR GEÇECEK 

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu sanayide kullanılan doğalgaza yine zam geldiğini belirterek uygulanan zammın iğneden ipliğe tüm kalemlere yansıyacağını belirtti. Başkan Hacısalihoğlu açıklamasında, “Sanayide kullanılan doğalgaza yine zam geldi. Bu da demek oluyor ki üretim maliyetleri artacak ve fiyatlara yansıyacak. Marketlerdeki fiyatları denetlemenin bir anlamı yok üreticinin maliyetini düşürmek gerek. Uzun zamandır akaryakıt fiyatlarındaki artış eşel mobil sistem üzerinden karşılanıp pompa fiyatlarına yansıtılmıyordu. LPG’ye uygulanan zammın ardından mazot ve benzinde de fiyat değişimi gelecektir. Dolayısıyla iğneden ipliğe tüm kalemlerde zamlar yolda demektir. Bu kış zor geçecek, çok zor.” ifadelerini kullandı.

REKTÖRLERDEN GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’yı, makamında ziyaret etti. Ziyarette, üniversitelerin bölgesel kalkınmada üstlendiği önemli role dikkat çekilerek iki üniversite arasındaki mevcut ve olası iş birlikleri ile geliştirilebilecek projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Hediye takdiminin ve hatıra fotoğrafının çektirilmesinin ardından ziyaret son buldu.

UFK’YA YENİ BAŞKAN SEÇİLECEK

Ulusal Fındık Konseyi’nin (UFK) Olağan Genel Kurul Toplantısı, bugün yapılacak. Trabzon Ticaret Borsası’nın Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirilecek olan genel kurul toplantısı saat 11.00’de başlayacak. 124 üyesi bulunan UFK’nın başkanlığını Sebahattin Arslantürk yapıyor. Arslantürk’ün 2 dönem ile sınırlı olan görev süresi dolduğu için genel kurulda UFK ya yeni başkan seçilecek.

DEVLETTEN SATILIK BUNGALOV

Trabzon İl Özel İdaresi tarafından 1998 yılında Orman Genel Müdürlüğüne ait arazide yapılan ve yıllardır atıl bir şekilde duran Hıdırnebi Yaylasında bulunan Yaylakent Kent Projesinin müştemilatı ihaleyle satılacak. İhale; Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, 11 Ekim 2021 tarihinde Trabzon Orman İşletme Müdürlüğü Toplantı Salonunda saat 14,00’da yapılacak. İhalede Orman Bölge Müdürlüğü Özel Bütçe demirbaşlarında kayıtlı 14 adet bungalov, 4 adet Kamelya, 1 adet mescit, 1 adet otel, 2 adet restoran, 1 adet satış reyonu ve 1 adet idare binasının satışı yapılacak. İhalede Bungalov evlerinin fiyatı 6 bin TL’den 7 bin 500 TL’ye, Kamelyalar 50 TL’den 150 TL’ye, Mescit bin TL, Otel 95 bin TL, Restoranlar ise 20 bin TL’den 25 bin TL’ye, Satış Reyonu 20 bin TL, İdari Binalar ise 20 bin TL’den 3 bin 500 TL muhammen bedelle satışı yapılacak.

HAZIRLIKSIZ YAKALANMAYIN

Trabzon'da Hayrat, Of, Ortahisar ilçelerine bağlı mahallelerde elektrik kesintileri yaşanacağı açıklandı. ÇORUH Elektrik A.Ş.'den yapılan bilgilendirmeye göre: “Trabzon'un Hayrat İlçesine Bağlı; Meydanlı Mahallesi, Çağlayan Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi, Çaycılar Mahallesi ve Yeni Mahallesi'nde yarın 09.00 ile 16.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon'un Of İlçesine Bağlı; Gökçeoba Mahallesi, Doğançay Mahallesi, Sarayköy Mahallesi, Sıraağaç Mahallesi, Örnek Mahallesi ve Söğütlü Mahallesi'nde 5 Ekim’de 09.00 ile 16.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon'un Ortahisar İlçesine Bağlı; 2 Nolu Erdoğdu Mahallesi'nde 5 Ekim’de 09.00 ile 13.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Trabzon'un Ortahisar İlçesine Bağlı; 2 Nolu Bostancı Mahallesi'nde 5 Ekim’de 09.00 ile 13.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak.”

Editör: Haber Merkezi