TEDBİRLERE UYALIM!
Trabzon’un Çarşıbaşı ve Arsin ilçesinde sosyal mesafe ve maske kuralına uymayan 23 kişiye toplam 72 bin 450 TL idari para cezası kesildi. Trabzon İl Jandarma Komutanlığı’nca Covid-19 kapsamında alınan tedbirlere ve yayınlanan genelgelere aykırı olarak Çarşıbaşı ilçesi, Şahinli Yaylasında tek odalı betonarme dağ evinde alkol alındığı ve Arsin İlçesi, Elmaalan Mahallesinde evde alkol alındığı ve oyun oynandığına dair alınan ihbarlar üzerine yapılan denetimlerde, sosyal mesafe kuralı ve maske kuralına uymadıkları gerekçesiyle Çarşıbaşı İlçesinde 13 kişiye 40 bin 950 TL, Arsin İlçesinde ise 10 kişiye 31 bin 500 TL olmak üzere toplamda 23 kişiye 72 bin 450 TL idari para cezası uygulandı. Artık tüm vatandaşlarımızı tedbirlere uymaya davet ediyoruz.

KOOPERATİF KAPATILDI
Trabzon’un Akçaabat ilçesinde Esnaf ve Sanatkarlar Odası koronavirüs nedeniyle kapandı. Kooperatif çalışanlarının koronavirüs testlerinin pozitif çıkması sonucunda kapatıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan İsmail Bulut, “Kurumumuz çalışanlarında Covit 19 tespit edilmesi nedeniyle karantinada olan kurumumuz kapatılmıştır. Kurumumuz esnaf kardeşlerimize 07/12/2020 Pazartesi hizmet vermeye devam edecektir.” ifadelerine yer verildi.

KAMBUROĞLU YASA BOĞDU
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve Büyükliman Gazetesi Sahibi Ahmet Kamburoğlu’nun dedesi Avukat Mustafa Kamburoğlu hayatını kaybetti. Kamburoğlu’nun cenazesi dün Vakfıkebir Tarlacık Mahallesi Tarlacık Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. Kamburoğlu’na Allah’tan rahmet geride kalan ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

SAĞLIKÇILAR DİKKAT
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacak. Sağlık Bakanlığı KPSS-2020/14 Tercih Kılavuzu yayımlandı. Adaylar tercihlerini, bugünden itibaren 7 Aralık'a kadar yapabilecek. Tercihler, 7 Aralık saat 23.59'da sona erecek. Tercih işlemleri, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden yapılacak. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekiyor. Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan ilana göre, Sağlık Bakanlığı, KPSS sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 7 bini hemşire olmak üzere 12 bin sözleşmeli sağlık personeli alacak.

Editör: Haber Merkezi